Друштво

ПРОМОВИСАНА КЊИГА О ПРЕДШКОЛСКОМ ОБРАЗОВАЊУ

Књига „Компетенције васпитача у игроликом процесу сажимања теорије и праксе“ ауторке Валентине Милачић промовисана је вечерас у Народној библиотеци „Бранко Радичевић“.

С обзиром на то да је ријеч о стручној публикацији намијењеној првенствено васпитачима дјеце предшколског узраста, али и професорима разредне наставе у нижим разредима, промоцији су присуствовали управо васпитачи, педагози, професори разредне наставе и други просвјетни радници.

О дјелу су говорили ауторка и професор на Филозофском факултету у Бањалуци др Сања Партало, која је истакла да је ријеч о књизи која представља вриједан допринос унапређењу педагошке праксе.

– Књига је намијењена свима онима који се баве предшколским васпитањем и образовањем, прије свега васпитачима, а према ријечима рецензената то је монографска студија те може да послужи као приручник и стручна литература на факултетима. Састоји се из два дијела, први дио је компарација три предшколска курикулума – Србије, Италије и Републике Српске, а други дио су ауторске драмске активности, игрокази и представе и оне су изазвале велико интересовање приликом представљања књиге. Вођена позитивним коментарима стручне јавности, мој сљедећи корак је објава књиге драмских текстова – истакла је ауторка подсјећајући да је књига промовисана на Међународном сајму књиге у Београду, те у Бањалуци.

– Порука овог дјела је да сви ми који смо директни или индиректни учесници у систему предшколског васпитања и образовања, колико год уважавали теорију, морамо да се посматрамо праксу, да уважавамо дијете и његова интересовања – додала је Милачићева.

Промоцију дјела увеличали су својим наступима млади музичари, виолинисткиња Маја Орландо и хармоникаш Илија Ковачевић, којима се ауторка посебно захвалила, а захвалност је изразила и библиотеци, колегиници Гордани Симић и свима који су присуствовали.

Валентина Милачић је дипломирани васпитач предшколске дјеце и ради у вртићу у Новој Тополи, а учествовала је на бројним семинарима стручног усавршавања и реализовала разне пројекте, због чега је била номинована међу десет најиновативнијих васпитача у БиХ. Објавила је три књиге пјесама и добитник је награде „Стражилово“.

Related posts

У ТОКУ ОРЕЗИВАЊЕ УКРАСНИХ СТАБАЛА

admin

Божић у породице уноси топлину и спокој

admin

Рана интервенција од пресудног значаја

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još