ДруштвоИЗДВОЈЕНО

„Просвјета“ бира најљепше рукописе ћириличног писма

Српско просвјетно и културно друштво „Просвјета“ Дервента расписује

К  О  Н  К  У  Р  С

за избор најљепших рукописа ћириличног писма

Услови:

Конкурсна комисија ће размотрити и оцијенити све радове који буду написани својеручно, ћириличним писмом, у форми пет реченица садржаја посвећеног Васкрсу, на папиру формата А4, наливпером, хемијском оловком или оловком, са својеручно написаним именом аутора, адресом становања и бројем телефона.

Право учешћа имају сви ученици деветогодишњих и средњих школа, као и сви грађани Дервенте, Републике Српске, БиХ, Србије и других држава.

Препоручује се наставницима и професорима српског језика да радове ученика сваке деветогодишње и средње школе организовано доставе Градском одбору СПКД „Просвјета“ Дервента у року трајања конкурса, што не искључује право ученика да самостално доставе своје радове.

Радове на конкурс доставити у по једном примјерку, најкасније до 16. априла 2022. године, на адресу Градски одбор СПКД „Просвјета“ Дервента, са назнаком „За конкурс“, н/р Ђекић Далибор, Улица Косовских јунака 9, 74400 Дервента.

Имена добитника награда биће објављена у Дервентском листу и Посавским новостима послије Васкрса, а награде ће у виду диплома и књига на манифестацији која ће бити одржана до 15. маја 2022. године, бити додијељене у Центру за културу за по пет првих, других и трећих мјеста које достављени радови буду заузели када по оцјени комисије буду проглашени као најљепши рукописи ћириличног писма.

 

Предсједник

СПКД „Просвјета“ Дервента

Далибор Ђекић

Related posts

У ОШ „19. април“ почело евидентирање будућих првачића

admin

За „поносну картицу“ пријавила се 301 породица

admin

Данас почиње обука и треће групе

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još