ИЗДВОЈЕНОСпорт

ПРОСЛАВИЛИ ДЕРВЕНТУ У СПОРТСКИМ АРЕНАМА

Начелник општине Милорад Симић уприличио је данас пријем за спортисте са најбољим резултатима у овој години, а ради се о Мирославу Милојевићу Мирону, Тамари Радовановић и члановима Шаховског клуба „Дервента“.

Мирон је другу годину заредом на трону мото-крос спорта, јер је освојио титулу првака БиХ, а све је, како каже, почело у Крешеву, преко Рогатице, а сезона је завршила у Бугојну.

– Ово је друга година заредом како сам првак БиХ у класи МХВ, а мој колега из клуба „Мирон Мото“ Саша Гајић из Палачковаца је трећепласирани. Надам се да ћемо и догодине остварити овакав резултат – рекао је Милојевић подсјећајући да ће предстојећег викенда на новоизграђеној мотокрос стази бити вожена прва позивна трка, која је уједно и прва од 1969. године у Дервенти.

Чланица Клуба борилачих вјештина „Дервента“ Тамара Радовановић, иако почетник јер кик бокс тренира тек годину, за кратко вријеме остварила је запажене резултате на домаћим и иностраним такмичењима.

– Кренула сам сасвим случајно, свидјело ми се па сам почела да се такмичим. Прво такмичење имала сам у Хрватској, гдје сам била трећа. Затим сам освојила друго мјесто на Првенству РС и прво на Првенству БиХ и то је био мој пут до репрезентације, са којом сам у Мађарској недавно наступила на Европском првенству, гдје сам освојила бронзану медаљу у категорији млађих јуниора. Било је то моје прво велико такмичење, ново искуство и веома сам задовољна свим што сам доживјела – казала је Радовановићева.

Историјски резултат ове године направили су и дервентски шахисти освојивши прво мјесто у Првој лиги РС, чиме су се пласирали у виши ранг такмичења, па су од сљедеће године дио Премијер лиге БиХ.

– Ове године славимо јубилеј нашег клуба, а то је 25 година од регистрације клуба. Ратне 1994. године били смо први спортски колектив који је регистрован и ове године нам се посрећило да остваримо најбољи резултат у историји клуба. Ми смо дословце потукли конкуренцију у Првој шаховској лиги РС са пет побједа, једним ремијем и једним поразом. Успјели смо то властитим снагама са екипом која је десетак година на окупу, а имамо школу са добрим подмлатком на који можемо да се ослонимо. Мислим да је у томе кључ нашег успјеха – рекао је предсједник Скупштине ШК „Дервента“ Мирко Тодорић истаквши да ће настојати што боље да се припреме за наступ у најелитнијем шаховском такмичењу у држави.

Њихов успјех није остао незапажен, а начелник општине организујући пријем истакао је да је задовољство што млади и људи свих генерација воле спорт и баве се њим, а при томе име Дервенте с поносом носе кроз друге средине.

– Овај пријем и симболични поклони су најмање што могу урадити за ове драге људе. Ми имамо око 30 облика организованог спорта и исфинансирамо то у доброј мјери, истина никад довољно, али праведно. Посебно је задовољство што се код нас његује прича да се што више младих укључи у спорт. Подржавамо све оне који се спортом баве, било као актери, било као стручњаци који своје знање преносе млађима од себе – рекао је Симић позивајући све љубитеље спорта да у недјељу дођу и буду дио прве мотокрос трке у Дервенти у посљедњих пола вијека.

Related posts

Седам медаља са свјетских смотри

admin

ЈОШ ЈЕДНА ПЉАЧКА У ДЕРВЕНТИ

admin

Најбољи ученици понос и дика града

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još