Друштво

ПРОФЕСОР ИЗ ДЕРВЕНТЕ БОРАВИО У ЈЕРУСАЛИМУ

Професор историје у Средњошколском центру „Михајло Пупин“ Александар Ђукић од 8. до 16. децембра боравио је у Јерусалиму гдје је учествовао на семинару о Холокаусту, који је одржан у организацији Института за проучавање Холокауста „Јад Вашем“.

На овом семинару, који је организован посредством Министарства просвјете и културе РС, учествовало је 19 просвјетних радника из Српске и то професора историје, српског језика и књижевности и енглеског језика.

– Циљ је било проучавање Холокауста, односно, страдања Јевреја у Другом свјетском рату, мада сам ја као професор историје већ упознат са тим. Пет дана смо имали предавања, док смо три дана искористили за обилазак светих мјеста у Јерусалиму. Посебна част ми је што је један од предавача био директор Центра Симон Визентал др Ефраим Зуроф, познат као „посљедњи ловац на нацисте“ – истакао је Ђукић захваливши свима који су му омогућили да борави на овом семинару.

Related posts

Настава за ученике Музичке школе од сутра у старој згради Гимназије

admin

Хуманост у основи дјеловања

admin

Електро струка дефицитарна

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još