Друштво

РАСПИСАНИ КОНКУРСИ ЗА СТУДЕНТСКЕ СТИПЕНДИЈЕ

Министарство просвјете и културе РС и Фонд „Др Милан Јелић“ расписали су конкурсе за додјелу студентских стипендија на првом, другом и трећем циклусу студија за академску 2018/2019. годину.

Према плану Министарства просвјете, биће стипендирано  хиљаду студената који студирају у РС, те 70 академаца универзитетима у иностранству, а конкурс је отворен до краја новембра.

У категорији успјешних студената првог, другог и трећег циклуса биће додијељено 657 стипендија, а у категорији осталих 309, студентима са инвалидитетом 15, а студентима првог циклуса студија са пребивалиштем у изразито неразвијеним општинама 19 стипендија. Мјесечни износ ових стипендија је 200 КМ.

Када се ради о Фонду „Др Милан Јелић“, студентима

првог циклуса студија на универзитетима у РС и БиХ биће додијељено 75 стипендија, које износе 400 марака, док је мјесечни износ за оне који студирају у Македонији, Словенији, Србији, Хрватској или Црној Гори 500 КМ, а 800 КМ за студенте у иностранству. Студентима другог циклуса студија биће додијељено 12 стипендија по 5.000 марака, а трећег циклуса седам стипендија, које износе 10.000 КМ. Конкурс је отворен до 9. децембра, а пријаве су доступне на интернет страници Фонда и Министарства просвјете.

Д. Р.

Related posts

Филм носи поруку о животу са дијабетесом

admin

Срећа је радити и
зарадити код куће

Derventski List

„САНИНО“ ПОКЛОНИО РАЧУНАР ОШ „НИКОЛА ТЕСЛА“

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još