Друштво

„Распјевани мај“ на сцену извео
18 талентованих ученика

Центар за дјецу и омладину са сметњама у развоју „Будућност“ десети пут понио је организаторску палицу музичког дјечијег фестивала „Распјевани мај“, а који је вечерас представио 18 такмичара из Дервенте, Брода, Добоја и Станара на сцени дервентског Центра за културу.
Под свјетлима рефлектора смјењивали су се такмичари основних школа и то распоређени у двије категорије, прву од првог до петог разреда и другу, од шестог до деветог, представљајући бројној публици вокалне способности, али и ритмичке покрете и кореографије.

Титулу најбоље у првој категорији понијела је Сташка Милошевић из Основне школе „Свети Сава“ из Брода, док је другопласирана у овој категорији Анђела Санчанин из ОШ „Бранко Ћопић“ из Прњавора. У другој категорији, Никола Зечевић из ОШ „Свети Сава“ Брод оправдао је титулу најбољег којом је крунисан и прошле године, док су друго мјесто у овој категорији подијелили Ана Јаворски из ОШ „Меша Селимовић“ из Прњавора и Божидар Вуковић такође из прњаворске школе „Бранко Ћопић“.

Да Центар „Будућност“ настоји да трудом и залагањем сваке године представи што већи број музички талентованих ђака истакла је социјална радница „Будућности“ Маја Челар Дракулић.

-Свих претходних година овај фестивал окупио је много талентованих дјевојчица и дјечака па тако и ове године. Циљ нам је да поред тог такмичарског дијела представимо и рад наше установе, што смо и ранијих година имали као праксу, тако да смо ове године припремили изложбу тифлотехничких и дидактичких помагала која користимо у свакодневном раду са дјецом оштећеног вида, као и са дјецом са другим сметњама у развоју – казала је Челар Дракулићева.
Наступе учесника помно, осим бројне публике, пратио је трочлани жири у саставу професорица Виолете Пећић, Милијане Жунић и Драгане Латиновић, а Пећићева, која је уједно и наставник музичке културе у „Будућности“ те је од самог почетка и у организацији фестивала, истакла је да је, као и сваке године, пред жиријем бити тежак задатак.

-Много је талентованих дјечака и дјевојчица и увијек је проблем прогласити ко су најбољи међу најбољима. Понекад нијансе одлучују, доста зависи и од треме учесника и шта ће заправо бити крајњи резултат – казала је Пећићева додавши да ипак пресуде вокалне способности такмичара.

На првом мјесту оцјењујемо вокално извођење што свакако пресуди, без обзира што се такмичари потруде да пјесму прати и занимљива кореографија. Посебне бодове могу да „зараде“ уношењем емоције или оригиналношћу – додала је Пећићева.

Програму је присуствовао и начелник Одјељења за привреду и друштвене дјелатности Славен Пашалић.

Related posts

Захвалност породици Костић брижно чува пуних 55 година

admin

Дом здравља израдио план вакцинације за идућу седмицу

admin

Подмладак богатији за 615 ученика

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još