ИЗДВОЈЕНО

РЕКОРДАН БРОЈ ЗАРАЖЕНИХ У РС, 242 НОВА СЛУЧАЈА

У посљедња 24 часа у Републици Српској вирус корона потврђен је код 242 особе, што је до сада рекордан број позитивних случајева у једном дану, подаци су Института за јавно здравство.

Преминуле су двије особе код којих је потврђен вирус корона, а ради се о мушкарцима средње и старије животне доби из Шипова и Петрова.

  • Оборен је рекорд – рекао је директор Института за јавно здравство Бранислав Зељковић.

Истакао је да је  епидемиолошка ситуација погоршана у цијелој Европи, а то се осјети и код нас, па је упозорио на капацитете болница у Републици Српској.

– Институт ће упутити допис свим локалним штабовима да предузму све мјере да стабилизују ситуацију – рекао је Зељковић и истакао да су штабови дужни да предузму те мјере и по закључку Републичког штаба.

У току наредне седмице биће ревидиране мјере и за предшколску, школску и наставу на факултетима.

– У протекла три дана имамо хаос – упозорава Зељковић.

Епидемиолог Јела Аћимовић каже да је међу новозараженима највише опет из Бањалуке, њих 43, затим из Пала 23.

Из Источног Новог Сарајева 20, 19 из Источне Илиџе, 17 из Зворника, 15 из Бијељине, 11 из Лакташа, по десет из Требиња и Шипова, девет из Приједора, осам из Невесиња, седам из Сокоца, по пет из Српца и Челинца, по четири из Котор Вароши и Фоче.

По три заражене особе су из Козарске Дубице и Новог Града, по двије из Билеће, Власенице, Градишке, Дервенте, Кнежева, Милића, Мркоњић Града, Оштре Луке и Теслића, те по једно лице из Братунца, Добоја, Источног Старог Града, Лопара, Модриче, Новог Горажда, Рибника и Рудог.

– Број хоспитализованих 264 и да тај број значајно расте – рекла је Аћимовићева.

Свједоци смо, како каже, да се свугдје уводе рестриктивније мјере. Апелује да се ситуација на локалном нивоу стабилизује, односно да локалне власти учине све да онемогуће стварање било каквих гужви.

Related posts

ДОБРОДОШЛИЦА ПРЕДШКОЛЦИМА У ВРТИЋУ „ТРОЛ“

admin

ШАРЕНИ КОСТИМИ И ДЈЕЧИЈИ ОСМИЈЕСИ ОБОЈИЛИ ГРАД

admin

Ријечи подршке и поклони дочекали 61 првачића у ОШ „19. април“

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još