ИЗДВОЈЕНОНовости

Логораши годинама траже правду

На Томасовом брду и код спомен – плоче испред Центра за културу данас је служен помен за настрадале заробљенике у Одбрамбено – отаџбинском рату.
Двојица Дервенћана, Чедо Ћудић и Благоје Ђураш на најсвирепији начин су убијени, а остали заробљеници су те, 1992. године, послати на Томасово брдо да копају ровове, гдје су погинула њих осморица, а остали су успјели да побјегну и тако избјегну смрт.
Да је тужно и жалосно што ни три деценије од свирепих злочина, ни налогодавце ни извршитеље није стигла правда, поручио је Драго Кнежевић, предсједник Удружења заробљеника Дервенте.
– При копању ровова животе су изгубили Ненад Панзаловић, Жељко Бокур, Раде Бокур, Вујадин Љубојевић, Саво Павловић, Драган Грбић, Миро Јовичић и Милорад Гуњевић и једина нада да ће за њихову смрт одговорни бити кажњени за свирепе злочине управо су парастоси којима поручујемо кривцима да нисмо заборавили шта је учињено – казао је Кнежевић, те додао да је у протеклом периоду имао састанак са замјеником главног тужиоца који му је најавио да ће у скорије вријеме услиједити покретање оптужнице за ратне злочине на Томасовом брду.
У знак сјећања на оне који су животе положили за слободу и отаџбину вијенце су положили и свијеће упалили представници породаца погинулих заробљеника, делегација Удружења заробљеника Дервента, изасланик градоначелника Милорада Симића, предсједник Скупштине града Мирко Земуновић, делегација Градске борачке организације и политичких партија СНСД и СДС.

Related posts

РАСПОРЕЂЕН СУФИЦИТ ИЗ ПРОШЛЕ ГОДИНЕ

admin

Бадње вече и Божић уз молитве

admin

Игор све ближе
скупом лијеку

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još