ИЗДВОЈЕНОНовости

ОБУСТАВЉЕН ПРОГРАМ ПРИПРЕМЕ ПРЕД ШКОЛУ, РАДИОНИЦЕ И ПРОМОЦИЈЕ

Припремни програм за дјецу пред полазак у школу у вртићу „Трол“ одгођен је до даљњег, као и спортска такмичења и тенинзи у Дервенти за дјецу до 15 година, те радионице и промоције у Народној библиотеци „Бранко Радичевић“.

Установе и институције на овај начин су испоштовале мјере Владе Републике Српске које су на снази од данас до 30. марта у циљу превенције и спречавања ширења корона вируса. Од данас нема ни наставе у свим школама у Дервенти, а отказана су и сва јавна окупљања.

– На основу дописа Министарства просвјете и културе РС о превентивном дјеловању и спречавању појаве ширења корона вируса Припремни програм за дјецу у години пред полазак у школу се обуставља до даљњег – саопштили су из вртића „Трол“ апелујући на родитеље да не доводе дјецу у обданиште ако било ко у породици има респираторну инфекцију.

– Усљед превентивног дјеловања и спречавања ширења вируса корона (ЦОВИД -19) молимо вас да не доводите дјецу у вртић ако било ко у породици има инфекцију респираторних органа – навели су из „Трола“.

Ову поруку родитељима су упутили и из Клуба за дјецу „Бамби“ додајући да је веома важно придржавање препоручених мјера личне хигијене.

–  Ситуација у вези са ширењем корона вируса захтјева од свих нас појачан опрез и виши степен одговорности према свом и колективном здрављу. Апелујемо на вас да не доводите дјецу у вртић ако било ко од укућана има респираторну инфекцију праћену кашљем и повишеном температуром. Избјегавајте јавна окупљања, играонице, блиски контакт с особама које су путовале у ризичне земље – саопштили су из „Бамбија“.

Из Народне библиотеке саопштили су да се до 30. марта одгађају све радионице за дјецу, ако и културне манифестације у овој установи, у складу са препорукама Владе РС.

Према препорукама Министарства породице, омладине и спорта све спортске манифестације и такмичења од 11. до 30. марта су одгођени, као и тренинзи за дјецу до 15 година.

– Обавјештавамо јавност и да се отказују сва такмичења у систему школског спорта Републике Српске те да ће нови термини такмичења бити накнадно одређени – саопштено је из министарства.

Такође, одгођен је и хуманитарни турнир у стоном тенису који су ученици Стручне и техничке школе планирали да одрже за помоћ Бранки Тривић.

Related posts

Игор све ближе
скупом лијеку

Derventski List

Традиција и обичаји најрадоснијег хришћанског празника

admin

Радановић предсједник Скупштине,
буџет се увећава за 3,3 милиона КМ

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još