ИЗДВОЈЕНОНовости

САВЕЗ ОПШТИНА И ГРАДОВА: УСАГЛАШЕНЕ ЈЕДИНСТВЕНЕ МЈЕРЕ

Савез општина и градова Републике Српске данас је донио препоруку да се до 23. марта потпуно обустави рад угоститељских објеката, свадбених салона, теретана и свих мјеста која могу да окупе већи број људи, рекао је предсједник Савеза Љубиша Ћосић.

Ћосић је истакао да је, у складу са инструкцијама Владе Републике Српске, Савез општина и градова данас одржао телефонску сједницу на којој су договорене јединствене обавезујуће препоруке за све локалне заједнице у Српској.

Он је нагласио да је до 18 часова ограничен рад трговинских, занатских и услужних радњи уз поштовање одговарајућих препорука које се односе на контакте са купцима.

Ћосић је рекао да је обавезна дезинфекција просторија јавних установа и предузећа, општинских управа, као и чишћење, прање и дезинфекција јавних површина, те саобраћајница да би спријечили задржавање или појаву вируса корона.

Према његовим ријечима, препорука према свим становницима старије доби јесте да не излазе напоље ако то није потребно и да вријеме проводе у својим домовима.

Ћосић је позвао све грађане који долазе из иностранства да се јаве на контакт телефоне у својим домовима здравља како би били евидентирани.

– Препорука свим јединицама локалне самоуправе и јавним предузећима и установама је да смање број запослених на 50 одсто, а да осталих 50 одсто ради неке послове од куће и да се сви послови обављају електронски и телефонски и да се смањује контакт у јавним установама – рекао је Ћосић.

http://www.rtrs.tv

 

Related posts

Служен помен за 15
страдалих из Доњих Церана

Derventski List

Краљица спортова у Дервенти окупила 130 такмичара

admin

Влада утврдила основице за
борачка примања у 2024. години

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još