Друштво

Савјетовање дио припреме
за почетак наставе

Средњошколски центар „Михајло Пупин“ био је данас домаћин савјетовања за руководство, наставни кадар и стручне службе дервентских средњих школа у оквиру припреме за почетак нове школске године.

Савјетовање у Центру за културу одржали су представници Републичког педагошког завода.

Директорица школе Гордана Асентић казала је да је веома важна и битна подршка Републичког педагошког завода Републике Српске, чији представници данас обављају савјетовање.

– Ми данас радимо у тешким и турбулентним временима, а као што је савјетник навео много више ће се акцента ставити на безбједност ученика и на васпитну функцију школе која је, морамо признати,  у великој мјери запостављена – казала је директорица СШЦ „Михајло Пупин“ Гордана Асентић.

Инспектор и просвјетни савјетник Републичког педагошког завода РС Горан Јанковић рекао је да је ове године савјетовање организовано у другачијем формату него раније.

– Сада сви заједно присуствују савјетовању, директори, стручна служба и сви професори, а раније је то било по струкама и стручним предметима. Потребан је нови приступ савјетовању у којем ће се више пажње посветити мјерама безбједности свих учесника у наставном процесу – објаснио је Јанковић додајући да је посебан сегмент савјетовања на бољим мјерама безбједности у школама.

Савјетовање је предвиђено и за запослене у основним школама.

Related posts

Најмлађи музичари концертом
уљепшали Дан жена

Derventski List

Апликација за поручивање
хране доступна и у Дервенти

Derventski List

Слободно укупно 1.618 мјеста за бруцоше

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još