Новости

Светосавска сала први
пут дочекује вјернике

Радост због стављања под кров Светосавске сале у комплексу Старе цркве у Српској вароши вјерни народ имаће прилику заједно да подијели данас бослужењем од 17 часова, те послужењем.

По први пут биће унесени столови и послужење у нови објекат, а свештеник Љубиша Новић захвалио се и свима који су на било који начин помогли извођење радова.

– Хтјели смо да на посебан начин обиљежимо завршетак покривања Светосавске сале и дијела унутрашњих радова, и окупимо вјернике, тако да ћемо у понедјељак послије служења акатиста Пресветој Богородици, по први пут се послужити у сали. Позивам све вјернике да се заједно радујемо и дружимо – рекао је Новић подсјетивши да је, осим крова, завршен и дио унутрашњих радова у објекту, те ограда.

– Кров је завршен, озидали смо објекат, завршили водоинсталације, канализацију и радове са струјом, те грубо малтерисање. У наредних мјесец планирана је уградња столарије, глазура и фино малтерисање, а затворена је и финансијска конструкција за ограду, даље преостаје постављање и паркинг. Ограда ће бити поцинчана, префарбана и од пуног жељеза што је дуготрајније рјешење – објаснио је Новић.

Светосавска сала дио је комплекса у Српској вароши који чине црква, звоник и мртвачница са палионицом свијећа, а како је раније најављена, овај вишенамјенски објекат требало би да буде освештан 1. септембра.

Related posts

Служен помен за 15
страдалих из Доњих Церана

Derventski List

ОСОБЕ У КУЋНОЈ ИЗОЛАЦИЈИ ДА СЕ ПРИДРЖАВАЈУ МЈЕРА

admin

КЉАЈИЋ: ПРОБЛЕМИ „ОБИЧНИХ“ ЉУДИ ОСТАЈУ ВОДИЉА

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još