ИЗДВОЈЕНОНовости

Светосавски бал ујединио
Дервенћане у доброчинству

Коло српских сестара „Царица Милица“ окупило је вечерас Дервенћане по четврти пут на Светосавском балу у мисији хуманости.

Предсједница кола Ђурђа Додиг – Пијетловић казала је да је водиља и овогодишње добротворне манифестације светосавље и хуманост.

-Овог пута приход од бала намијењен је за нашу Стару цркву, за Светосавску салу. Наша жеља је да наредни бал буде управо у тој сали. Хвала свим овим људима који подржавају наш бал, али и онима који су први пут ове године дошли на бал – казала је она додавши да је програм бала и ове године окупио умјетнике који се ангажују у свијету традиције и светосавских вриједности.

-Представиле су нам се наше Дервенћанке сестре Новић и Маја Орландо на виолини, а присутнима се бесједом обратио и глумац Славиша Чутовић, који нам је постао близак по размишљању, а, осим у раду, истакао се током литија у Црној Гори – рекла је предсједница кола.

Четврти Светосавски бал подржала је и Градска управа.

– Обрадован сам да присуствујем, заједно са нашим суграђанима, на једној хуманитарној и духовној активности. Честитам организаторима, а потом и Српској православној цркви и свима онима који су дали свој допринос овој вечери – казао је градоначелник Милорад Симић.

Протонамјесник Љубиша Новић истакао је да ће Светосавска сала служири разним сврхама, те да би радови до 1. септембра требало да буду завршени када је планирано освештање комплекса.
Као и ранијих година, дио прихода од улазница за бал усмјерен је као награда једном од истакнутих студената, а ту титулу ове године понијела је Љупка Васић.

-Студент сам мастер студија на Факултету техничких наука, смјер машинство. На основним академским студијама имала сам просјек 9,3. Тренутно тражим посао, а никад се не зна, можда се вратим и у Дервенту – казала је Васићева истакавши да је студентима сваки вид подршке врло значајан.

Глумац Славиша Чуровић позвао је присутне на јединство.

-Чини ми се да је то најважнија порука, јер је Свети Сава био управо тај који сабира и мири браћу, а светитељ је толики да га не поштују само Срби православци, него и католици и муслимани. Заиста је велика част и задовољство што сам прихватио да дођем овдје у Дервенту у ноћи када је Свети Сава међу нама – рекао је Чуровић.

Related posts

ПОЧЕО ВАСКРШЊИ ПОСТ

admin

Дервента прославља Дан града и крсну славу храма

admin

Изабрани најљепши ћирилични рукописи

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još