ИЗДВОЈЕНОНовости

Свјетлост бадњака
испунила срца радошћу


Велики број вјерника Бадње вече дочекало је у молитви у Саборном храму Успења Пресвете Богородице, а послије освештања наложени су бадњаци уз жеље да свјетлост пламена обасја срца и у њих унесе радост пред сутрашњи празник родјења Исуса Христа, Божић.
Црквени бадњак, према традицији, наложио је градоначелник Милорад Симић честитајући суграђанима Бадње вече и сутрашњи празник рођења Христовог.
– Пред велики празник Божић у Дервенту се уселила Витлејемска ноћ свјетлошћу и топлотом бадњака, оним што је огријало Богомладенца у ноћи његовог рођења. Ово је прилика да свим својим суграђанима, свим људима хришћанима православне вјероисповијести, честитам велики радосни празник рођења Христовог. Драго ми је да оволики број наших суграђана сваке године присуствује молитви и паљењу бадњака. Вјерујем да ће се у нас уселити што више радости и љубави, а велика је ствар ако то будемо знали подијелити са другима – казао је Симић уз традиционални поздрав „Мир Божији – Христос се роди“.
Намјесник дервентски протојереј- ставрофор Радојица Ћетковић пожелио је вјерницима срећан празник наводећи да је потребно да се радујемо животу и празницима.
– Већ је пуних 20 година како на овом мјесту дочекујемо Божић. Оно што хришћанство увијек поручује јесте мир међу људима, а порука божићна је прво слава Богу, а онда свако добро између нас. То је спој неба и земље и порука која кроз вијекове пролази и која ће трајати – рекао је Ћетковић.
Бројни вјерници Бадње вече дочекују окупљени у молитви, а једна од њих је Драгана Винчић казавши да Божић прославља у складу са традицијом, а Радован Дарадан додаје да је потребно да се народ окупља у миру и молитви.

Related posts

СВАКИ ДРУГИ УЧЕНИК У БиХ ФУНКЦИОНАЛНО НЕПИСМЕН

admin

Пријаве за борачки додатак
у општинама и градовима

Derventski List

Освештан споменик код „Старог моста“

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još