Новости

Скупштина града
засједа 15. јуна

Одборници Скупштине града на сједници оја је заказана за 15. јун разматраће 32 тачке дневног реда, а међу њима је избор потпредсједника парламета и извјештај о извршењу буџета града за први квартал 2023. године.

Усаглашено је то већином гласова на данашњој сједници скупштинског Колегијума, а на наредној сједници парламента биће ријечи и о информацијама о запошљавању на подручју града, броју и структури незапослених, као и потребним кадровима за развој града, те пословању привреде, раду невладиних организација и удружења грађана и стипендирању студената и ученика у школској 2022/2023. години.

Пред одборницима ће се наћи и информација о остваривању права у области борачко – инвалидске заштите и информација о превентивној здравственој заштити становништва, те Приједлог одлуке о проширеним правима у области социјалне заштите, као и извјештај о раду Првостепене стручне комисије за процјену потреба и усмјеравање дјеце и омладине са сметњама у развоју.

На приједлог Комисије за избор и именовање на дневном реду наћи ће се и именовање Комисије за именовања у Геронтолошком центру, Центру за социјални рад, те Приједлог рјешења рјешења о разрјешењу дужности члана Комисије за избор и именовање Скупштине града Дервента и избору на то мјесто.

На дневном реду наћи ће се и одлуке о расписивању јавног конкурса за избор и именовање директора Геронтолошког центра, једног члана у УО Центра за социјални рад и разрјешењу и именовању чланова УО Дома здравља.

Локални парламент требало би да се изјасни и о нацрту одлуке о разврставању локалних путева и улица, те приједлогу одлуке о именовању чланова Форума за безбједност грађана, као и приједлогу одлуке о расписивању јавног огласа за давање у закуп пољопривредног земљишта у својини Републике Српске путем прибављања писаних понуда.

Такође, одборници би требало да одлучују о продаји неизграђеног градског грађевинског земљишта у обухвату Регулационог плана „Центар Исток – Центар Запад – Блок Запад“ путем лицитације, као и закључку о прихватању иницијативе за измјену дијела Регулационог плана „Центар Исток – Центар Запад“ и приједлогу рјешења о именовању савјета за израду измјена дијелова регулационих планова.

Related posts

Три приједлога за Великогоспојинску
повељу и један за Захвалницу

Derventski List

Помен за 405 српских жртава данас

Derventski List

СИМИЋ: НЕДОСТАЈЕ НАМ РАДНЕ СНАГЕ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još