ИЗДВОЈЕНОНовости

Дух Божића обасјао „Напретков“ дом

Хрватско културно друштво „Напредак“ вечерас је у сусрет Божићу, организовало пригодан програм за све чланове друштва, госте и суграђане, а осим традиционалног концерта, присутни су имали прилику да посјете и божићни сајам.

Предсједник „Напретка“ Мирко Филиповић казао је да се божићни пријем одржава од када је обновљена подружница „Напретка“ у Дервенти.

– На овај начин желимо честитати Божић, као и дати прилику да се окупимо у овом предпразничном периоду. Као и ранијих година, осим када је владала пандемија корона вируса, организовали смо пријем мало раније, десетак дана прије Божића, јер су многи који би се радо одазвали овом окупљању, спријечени да дођу. У оквиру пријема приредили смо концерт Ивице Ереша и тамбурашког састава који су извели божићне и народне пјесме, а вече смо завршили пригодном закуском – рекао је Филиповић истакавши да је ове године пријем обогаћен и божићним сајмом који је иницирала чланица „Напретка“ Данијела Зирдум.

– Мислила сам да би било лијепо да ове године понудимо још садржајнији програм и кренуло је скромнијим обимом излагача, а вечерас је своје рукотворине представило њих око 15, тако да су гости имали прилику да погледају, и да купе честитке, ручно рађене сапуне, декорације, књиге, па чак и џемове, пекмезе и зимницу – рекла је Зирдумова додавши да се нада да ће ова манифестација бити обимнија.

Пријему су поред бројних повратника, грађана, гостију и званица присуствовали и потпредсједник Републике Српске Давор Прањић и замјеник предсједника Скупштине рада Дервента Маринко Николаш.

Related posts

Свечаности поводом Преображења употпунило културно вече

admin

ЈЕДНОГЛАСНО ЗА СТАТУС ГРАДА

admin

ЉУБИТЕЉИ МОТОРА И АДРЕНАЛИНА ДОШЛИ НА СВОЈЕ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još