Друштво

Служен помен за 36 јунака из Горњег Детлака

Ликовима и дјелу 36 хероја из Горњег Детлака који су слободној Републици Српској подарили наврједније дарове – своје животе, данас је одата пошта и служен парастос на спомен – обиљежју у овом селу.
На споменику подигнутом у част погинулих у Одбрамбено – отаџбинском рату, упаљене су свијеће и положени вијенци, а успомену на два рођака и стрица вјерно чува и учесник рата Чедо Демировић.
– Један рођак погинуо је на Плехану на почетку рата, други на Власеници заједно са још 13 бораца, а стриц је страдао од бомбе у Лупљаници. У почетку, прве три године, ја сам преузео организацију да обиљежавамо и одајемо помен нашим борцима, а откада су други преузели, наставио сам да долазим, наравно, обавезно то чинимо сваке године и окупљам и друге да дођу, да заједно одамо пошту нашим најмилијим, пријатељима и комшијама – рекао је Демировић.

Сјенима страдалих из Горњег Детлака осим чланова породица, поклонили су се и замјеник градоначелника Синиша Јефтић и шеф Одсјека за борачко – инвалидску заштиту Станиша Микеревић, делегација Градске борачко инвалидске заштите, делегација Мјесне заједнице Горњи Детлак, те представници политичких партија СНСД, СДС, СП и Уједињена Српска. Парастосу је присуствовао и посланик у Народној Скупштини РС Перо Ђурић.

Related posts

Вода стиже до
60 домаћинстава

Derventski List

Искористити све ресурсе
против вршњачког насиља

Derventski List

ВАТРОГАСЦИ ЈУЧЕ 15 ПУТА ИЗАШЛИ НА ТЕРЕН

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još