ДруштвоИЗДВОЈЕНО

Захвалницама награђена хуманост осморо волонтера

Бојан Ђекић, Горан Миланковић, Славен Кузмановић, Анђелка Тешић, Петар Ћорић, Мато Грубишић, Пејо Губерац и Милица Ратковац несебичним пружањем помоћи и хуманошћу заслужили су захвалнице које им је Градска организација Црвеног крст уручила поводом 5. децембра, Међународног дана волонтера.

Помагање и залагање за хуманост већ шест деценија саставни је дио живота Мате Грубишића који осјећај када некоме притекне у помоћ не може упоредити ни са једним другим.

– Обитељ, у којој се његовало милосрђе и помагала сиротиња, скројила је осјећај за волонтерско дјеловање којим се бавим још од школских клупа. Друштвени и волонтерски рад сам наставио и бавио се њим у свим етапама живота и за другачије и не знам и не бих то мијењао ни за шта. Треба истаћи и да тај рад није увијек ни захвалан, јер није лако иницирати и водити акције и тражити средства од суграђана да би се реализовали пројекти за заједничке потребе – рекао је Грубишић, док Бојан Ђекић, који је волонтер већ 26 година, истиче да захвалница није прво признање из ове организације, али да носи посебно значење.

– У готово три деценије волонтеризма укључивао сам се у све активности, такмичења, семинаре и то на локалном, регионалном и републичком, али највише ми је срцу прирасла активности Прве помоћи рад са младима – рекао је Ђекић.

Секретар дервентског Црвеног крста Радислав Кујунџић захвалио је волонтерима за њихов допринос.

– Сваке године, изузев 2020. и 2021. када је пандемија корона вируса диктирала околности, окупимо наше истакнуте волонтере и ту прилику искористимо како бисмо им показали захвалност за њихово залагање и хуманитарни рад – рекао је Кујунџић.

Related posts

Дервентски риболовци трећи на првенству РС

admin

Гордани Симић награда за најбољег директора

admin

САДА ВИШЕ НЕГО ИКАДА НЕМА МЈЕСТА ЗА ПОДЈЕЛЕ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još