ИЗДВОЈЕНОНовости

Спорту и НВО сектору
740.000 марака подршке

Градска управа и у овој години биће ослонац спортским колективима и невладином сектору, за чију подршку је из буџета града издвојено 740.000 марака, а градоначелник Милорад Симић потписао је данас уговоре са представницима ових колектива.

У буџету града за 2024. годину за 23 спортска колектива издвојено је 397.000 марака, уз додатних 50.000 КМ подршке за тренинге, те 53.000 предвиђене за пројекте у области спорта, док је за осам организација из НВО сектора обезбијеђено 240.000 марака, што је за 10.000 КМ више у односу на протеклу годину.

Градоначелник Милорад Симић нагласио је да Градска управа већ годинама препознаје улогу спортских клубова и НВО сектора у друштву.

– Задовољство је подржавати спорт и невладин сектор и вјерујем да то радимо добро. Овај буџет, ма колико скроман био и можда недовољан, ипак је доказ да локална управа из године у годину брине и размишља о овим категоријама – рекао је Симић.

Међу спортским клубовима који и ове године рачунају на подршку града је Рукометни клуб „Дервента“.

– Наш клуб је, као и прошле године, добио подршку у износу од 60.000 КМ за функционисање свих селекција клуба. У принципу то су основна средства за рад најмлађих категорија, јуниорске селекције и првог тима који се такмичи у Првој лиги РС – рекао је предсједник Управног одбора Славен Шмуља, а новац из буџета стиже и на конто Клуба малог фудбала.

– Подршка из буџета за ову годину износи 15.000 марака, а лани је била 6.000 и поред тога, имамо 4.000 КМ за такмичење. Захвални смо Градској управи за подршку, а задовољни смо и нашим резултатима – рекао је предсједник клуба Милан Миљевић.

Предсједница Удружења родитеља дјеце и омладине са посебним потребама и инвалидних особа „Сунце“ Татјана Спасојевић истакла је да је ова подршка изузетно значајна за сва 174 члана удружења.

– Осим организованог дневног центра за одрасла лица са интелектуалним сметњама, „Сунце“ такође превози све кориснике дневних центара, тако да добијамо и посебан грант за организован превоз – рекла је Спасојевићева.

Подршка из Градске управе не изостаје ни за најстарију популацију.

– Према могућностима, наше најугроженије чланове ћемо помоћи са по 100 КМ за субвенцију електричне енергије, те за лијекове. Такође, из наше чланарине ћемо издвајати средства за породице чланова који су нас напустили, а ове године изгубили смо 150 чланова – рекао је предсједник Удружења пензионера Вељко Спасенић.

Захвалност за подршку истакао је и секретар дервентског Црвеног крста Радислав Кујунџић.

– Црвени крст је препознатљив по свом раду, прије свега захваљујући волонтерима, а Дервента је посебно препознатљива по броју добровољних давалаца крви, а за ту активност Градска управа издваја посебна средства. Дервента у бази има 592 добровољна даваоца и 54 активна волонтера – казао је Кујунџић.

Related posts

Дијелови града сутра без саобраћаја

Derventski List

ОБНОВЉЕНЕ ЗАЛИХЕ КРВИ

admin

Горњи Детлак и Дријен и сутра без струје

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još