Друштво

Средњошколцима предочене
опасности непажљиве вожње

У оквиру пројекта Агенције за безбједност саобраћаја Републике Српске, у сарадњи са Градском управом Дервента, данас је у Центру за културу за ученике трећег и четвртог разреда средње школе одржано предавање „Кад се живот преокрене“, саопштено је из Градске управе.

Своја искуства подијелио је Зоран Вујин, који је у саобраћајној незгоди 1998. године тешко повриједио кичму и врат и од тада је непокретан. Вујин је истакао, да он и његове колеге желе да сопственим примјером упозоре младе, али и друге возаче на опасности непажљиве вожње, и како једна грешка може преокренути живот.

Игор Миловановић, самостални стручни сарадник за послове безбиједности саобраћаја и јавног превоза у Градској управи, казао је да град подршком овом пројекту настоји да ученицима средње школе који су на прагу полагања возачког испита, те су потенцијални будући возачи, скрене пажњу на опасности којима су изложени млади возачи, али и да се побољша безбједност у саобраћају.

Пројекат су подржали и министарства саобраћаја и веза, унутрашњих послова и просвјете и културе, те Ауто-мото савез Републике Српске.

Related posts

Средоје Новић вечерас представља
књигу „Од Детлака до Ист Ривера“

Derventski List

Више улица данас без струје

Derventski List

Ученици ОШ „Никола Тесла“ представљаће Дервенту

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još