Друштво

Олујно невријеме са јаким
ударима вјетра данас поподне

Из Републичког хидрометеоролошког завода РС упозоравају на ново невријеме данас у поподневним часовима са ударима вјетра јачим од 80 километара на сат.

Милица Ђорђевић из овог завода казала је да се невријеме очекује око 18.00 часова.

– Олујни удари вјетра опет ће бити уз ријеку Саву. Након првог удара требало би да услиједи мала пауза, и онда опет крећу неповољне временске прилике у вечерњим часовима. У том другом удару вјетар неће бити толико јак – рекла је Ђорђевићева.

Помоћник директора Управе цивилне заштите Републике Српске Драган Кос упозорио је грађане да се не крећу у близини објеката гдје се очекује пад неких предмета.

Републички хидрометеоролошки завод издао је упозорење на локалне непогоде за петак и суботу, а на удару ће бити шира регија око ријеке Саве.

Упозорење се односи на период од данас од 16 часова када ће на сјеверу, дуж ријеке Саве, доћи до развоја облака уз локалне пљускове са грмљавином. Очекују се и локалне непогоде уз јак до олујни ветар и могућу појаву града.

Увече ће јаче наоблачење, које доноси кишу и пљускове са грмљавином, захватити сјеверозапад и током ноћи на суботу премјештаће се ка истоку. И током ноћи биће услова за локалне непогоде.

Падавине ће до суботу ујутро престати, али ће се средином дана, од 14 часова, од запада преко сјеверних предјела ка истоку премјештати облачност која доноси кишу и пљускове са грмљавином. Очекују се и локалне непогоде уз појаву града и олујног вјетра.

Related posts

Корона враћа крсну славу коријенима

admin

ДРУГАРИМА ИЗ „БАМБИЈА“ СТИГЛИ ПОКЛОНИ

admin

Јавни позив за исплату накнаде за родитеље отворен до краја године

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još