Друштво

Средњошколци перформансима
подигли глас против насиља

Удружење жена „Дервента“, као члан Сигурне мреже, укључило се у кампању „Дижем глас против насиља“ чији је циљ подизање свијести јавности о неприхватљивости свих облика насиља над женама и дјевојкама укључујући и породично насиље.

Кампањом која траје од 2. до 7. октобра под слоганом „Имам право на живот без страха, живот без насиља и на сигурност“ истиче се нужност нулте толеранције на све облике родно заснованог насиља и то заједничким дјеловањем институција и организација.

– У кампању смо укључили и младе, и то средњошколце из Драмског студија, који су протеклих дана извели пригодне перформансе за своје вршњаке у дворишту средњошколског центра и испред „Хипер Корт” маркета – навели су из Удружења жена додајући да је дио кампање био и округли сто за чланове Мултисекторског тима  у борби против насиља на којем је разговарано о примјени Закона о заштити од насиља и улози институција и организација које се баве проблемом насиља.

Related posts

Залихе пуније
за 112 доза крви

Derventski List

Повољнији дизел за још
91 пољопривредника

Derventski List

ХЉЕБНО ЖИТО ДОМИНИРА У ЈЕСЕЊОЈ СЈЕТВИ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još