ИЗДВОЈЕНОНовости

СТАЊЕ НИЈЕ АЛАРМАНТНО, У ТОКУ ДЕЗИНФЕКЦИЈА УСТАНОВА

На подручју oпштине Дервента стање у вези са корона вирусом није алармантно и даље се проводе мјере које су донијели Влада Републике Српске, Институт за јавно здравство, као и надлежна министарства, а у складу с тим данас ће бити извршена дезинфекција свих јавних установа, вртића, Дома пензионера и Дома за старија лица, те школа.

Казао је то данас начелник општине Милорад Симић послије сједнице општинског Штаба за ванредне ситуације додавши да ће бити донесене и друге мјере у циљу спречавања ширења заразе корона вирусом.

– Ми се прилагођавамо овој ситуацији доносећи одређене закључке и мјере. Све процедуре које су донијеле више инстанце смо у доброј мјери испоштовали. Ова ситуација није алармантна, али је јако озбиљна. У току вечери, односно ујутру, ћемо имати наредбу о одређеним ограничењима радног времена и разних облика окупљања. Данас смо констатовали да ће у току дана бити извршена дезинфекција у јавним установама у којима сутра живот почиње, као што је то ситуација у обданишту „Трол“, приватном обданишту, а у Дому за стара и изнемогла лица је дезинфекција већ у току под контролом нашег епидемиолога. У Дому пензионера смо ограничили окупљање, а у току је и прање улица у сарадњи са комуналним предузећем и ватрогасцима. У Центру за културу је у току дезинфекција, као и у шалтер салама локалне управе и полиције – рекао је Симић апелујући на грађане да се држе упутстава о избјегавању јавних окупљања и нагомилавању залиха.

Он је нагласио да грађани треба да буду свјесни да чувајући себе чувају и своје најдраже и људе са којима су у контакту.

Сједници Штаба за ванредне ситуације, којим је предсједавао начелник општине, присуствовали су челни људи Општинске управе, Дома здравља, Цивилне заштите, Полицијске станице, Ватрогасне јединице и вртића.

Related posts

Подршка организовању митинга

Derventski List

Предсједник РС за Стару
цркву донирао 100.000 КМ

Derventski List

ПРВИ ЗАРАЖЕНИ КОРОНА ВИРУСОМ У ДЕРВЕНТИ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još