ДруштвоИЗДВОЈЕНО

Стефани Бањац хуманим гестом заслужила ријечи хвале

Да спорт и хуманости иду „руку под руку“ доказала је и млада дервентска теквондоисткиња Стафани Бањац која је новчани дио награде за најбољег спортисту Дервенте у прошлој години донирала Центру за дјецу и омладину са сметњама у развоју „Будућност“.

Захваљујући овој донацији, Центар „Будућност“ је употпунио свој музички кабинет новим инструментом, синтисајзером.

У Центру „Будућност“ данас је уприличен пријем за Бањчеву, а директор ове установе Владан Поповић казао је да ће нови инструмент бити на располагању за педесетак корисника.

– У оквиру светосавских свечаности наша суграђанка Стефани Бањац одлучила је да своју награду коју је добила као најбољи женски спортиста подијели са нама. Тим средствима купили смо једно дидактичко средство које нам помаже у раду. Данас смо уприличили пријема за Стефани како бисмо озваничили тај њен гест, али и како бисмо јој захвалили – рекао је Поповић пожеливши овој младој спортисткињи срећу у наставку школовања и спортске каријере.

Одлуку да уступи новчани дио награде, како је казала Бањчева, донијела је желећи да усрећи кориснике „Будућности“.

– По први пут сам изабрана за спортисту године, те сам угледајући се на своје узоре, њихову хуманост и водећи се мишљу да спортиста прије свега треба да буде хуман, лако сам донијела одлуку да се одрекнем тог дијела награде у корист оних којима је потребније. Драго ми је што су купили синтисајзер који ће ученицима олакшати наставу – истакла је Бањчева.

Наставница музичке културе у „Будућности“ Виолета Пећић казала је да је постојала потреба за преносивим инструментом због корисника којима је кабинет за музичку културу неприступачан.

– Имамо добро опремљен музички кабинет и то са акустичним и електричним пијанином, али како се мијења састав дјеце која код нас бораве, јавила се потреба за преносивим инструментом за дјецу која користе колица. У раду са нашим кориснима посебно је важна музика, јер имамо музико-терапијске вјежбе – рекла је Пећићева додавши да је посебно задовољство када овакав вид пажње и сензибилности стигне од младе особе.

Гест Бањчеве поздравила је и Градска управа Дервенте, а пријему у „Будућности“ присуствовао је и в.д. начелника Одјељења за привреду и друштвене дјелатности Славен Пашалић.

 

Related posts

Најбоље искористити сваку драгоцјену минуту

admin

Почела исплата друге транше помоћи младима

admin

Слаткишима развеселили другаре

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još