Новости

Стигао асфалт на пут Лексија –
Тешића баре – Врхови

На путном правцу Лексија – Тешића баре – Врхови, који пролази кроз Горњу Лупљаницу, почело је асфалтирање прве дионице.

У изградњи пута у дужини од 2.822 метра учествују град и мјештани, а из капиталног буџета за овај пројекат издвојено је 100.000 марака, док су мјештани у заједничкој акцији прикупили око 50.000 КМ.

– Прва дионица која ће бити под асфалтом је од Врхова до излетишта „Брестовац“ и дуга је 1.000 метара. Радови који су почели обухватали су насипање пута шљунком, односно израду доњег носећег слоја, машинско копање одводних канала са обе стране пута, те асфалтирање. На крају ће бити израђене банкине, послије чега ће дионица бити спремна за коришћење – казали су из грађевинског одбора за изградњу овог пута додајући да акција прикупљања новца за читаву дионицу и даље траје.

Читав пројекат изградње износи 396.931 марака, а очекује се да би радови које финансира град требало да буду завршени током љета.

Мјештани који из села Црнча, Осиња, Појезна и Церани и Горња Лупљаница, те дијела Велике Сочанице путују на посао у Дервенту, када пут буде изграђен, путовање ће скратити за шест километара.

Related posts

Обиљежавање Дана Осињске
лаке пјешадијске бригаде сутра

Derventski List

Извјештаји јавних установа и предузећа без подршке већине

admin

ЗЕЛЕНО СВЈЕТЛО ЗА РАСПОДЈЕЛУ СУФИЦИТА И НАЦРТ БУЏЕТА ЗА 2021.

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još