ИЗДВОЈЕНОНовости

Дом здравља добија ново санитетско возило

Градоначелник Милорад Симић и директор дервентског Дома здравља Мирко Шаран потписали су данас уговор о набавци новог санитетског возила за које ће из буџета града бити издвојено 60.000 марака и то у циљу што бржег и квалитетнијег збрињавања пацијената.

Симић је истакао да се град радо одазива позивима да помогне дервентској здравственој установи.

– Додјела ових средстава није нешто што је условљено пандемијом корона вируса, већ је ријеч о показатељу добре сарадње градске управе и Дома здравља – казао је Симић подсјетивши да је у овогодишњем буџету обезбијеђено и 50.000 КМ за ову здравствену установу.

– Прије нешто више од годину одазвали смо се позиву Дома здравља и у сарадњи са здравственим радницима направили карантин који је овај буџет коштао око 40.000 марака, а недавно смо у буџету обезбиједили и 50.000 КМ за здравствене раднике који, мимо радног времена, предано раде у јеку пандемије корона вируса – казао је Симић додавши да ће град и даље, финансијском подршком, бити уз Дом здравља.

Шаран је казао да Дом здравља тренутно располаже са пет санитетских возила, истакавши да је превоз веома битна карика у збрињавању пацијената.

– Градоначелник је и раније имао слуха за наше проблеме, поготово у посљедње двије године, када је здравствени систем преоптерећен и када смо сви већ уморни и исцрпљени. Ма колико били спремни у овим тешким временима, не можемо сами све да изнесемо, али уз помоћ градоначелника и локалне заједнице у позицији смо да квалитетније обављамо своје свакодневне послове. Новац за куповину санитетског возила итекако ће добро доћи, с обзиром да су возила којима тренутно располажемо већ истрошена – рекао је Шаран.

Он је додао да би за потребе ове здравствене установе  оптимална била набавка једног санитетског возила годишње.

Related posts

КОНФЕРЕНЦИЈА БЕБА ВЕЧЕРАС

admin

Пронађено 440 стабљика индијске конопље

admin

БиХ ОТВОРИЛА ГРАНИЦЕ СА ХРВАТСКОМ, СРБИЈОМ И ЦРНОМ ГОРОМ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još