Друштво

Страдања вјечна опомена будућим покољењима

Страдања којима је плаћена слобода српског народа вјечна су опомена будућим генерацијама.

Поручено је то у Трстенцима и Кострешу данас, на Огњену Марину, када је служен је помен за душе погинулих у Одбрамбено – отаџбинском рату, положени су вијенци и упаљене свијеће.

За 18 настрадалих Трестенчана вијенац на спомен – обиљежје у знак сјећања на страдале мјештане положиле су породице погинулих а у име градоначелника вијенац су положили његови сарадници. Вијенац је положио и предсједник Скупштине града Мирко Земуновић те делегације Градске борачке организације, Општинска борачка организација Прњавор и Организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила, као и политичких партија СНСД, СДС, НДП и ПДП.

У Кострешу сјенама страдалих, полагањем вијенаца, поклониле су се породице погинулих, у градоначелниково вијенац су положили његови сарадници, предсједник Скупштине града Мирко Земуновић те делегације Градске борачке организације и Организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила. Полагањем вијенаца на спомен – обиљежје пошту страдалима су одале и политичке партије СНСД, НДП и СДС.

Related posts

Усвајају упутства за коришћење нове опреме

admin

Богојављење поји душу
вјером и надом

Derventski List

АТРАКТИВНЕ ЦИЈЕНЕ „БРИШУ“ ГОДИНЕ ПОЛОВНОЈ РОБИ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još