Друштво

Сјећање на страдалнике из
Горњег Вишњика и Мале Буковице

Поносно се сјећамо ликова и дјела наших храбрих јунака који су своје животе положили у посљедњем рату за слободу и наду у нови живот.

Поручено је то данас у Горњем Вишњику приликом помена погинулим борцима Одбрамбено – отаџбинског рата из Горњег Вишњика и Мале Буковице, Станку Миличићу, Рајку Вукмановићу, Спасоју Миличићу, Алекси Макићу, Николи Вукмановић, Богдану Сувајцу, Николи Гаврићу, Пери Митровићу, Здравку Дубову, Сави Гаврићу, Илији Гаврићу, Милану Вукману, Душану Лазићу, Ђури Ђурђић и Виду Драгољевићу.

Спасоје Миличић је погинуо у априлу 1994. године на Возући, а његовом оцу Сретку много значи окупљање на Видовдан и одавање поште свим погинулим борцима.

– Много нам значи да наши синови нису заборављени и да их увијек помињемо. Имам још једног сина и двије кћери – рекао је Миличић. 

Њиховим сјенима поклонили су се њихови најмилији, у име градоначелника шеф Одсјека за борачко – инвалидску заштиту Станиша Микеревић, делегација Градске борачке организације и Мјесне заједнице Горњи Вишњик, те представници политичких партија СНСД, СДС и СП.

Related posts

ПОКЛОНИ ЗА ПРВОРОЂЕНУ БЕБУ ДУЊУ

admin

Усвојени програмски документи, чланарина поскупљује за марку

admin

Средњошколцима предочене
опасности непажљиве вожње

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još