Друштво

Сјећање на 16 страдалих
вјечна обавеза

Парастос у знак сјећања на 16 страдалих Појежана који су своје животе узидали у темеље слободе и отаџбине као највећу драгоцјеност у Одбрамбено – отаџбинском рату, служен је данас на спомен – обиљежју у овом селу.

Свјесни смо чињенице да ниједан изгубљени живот не можемо да вратимо, али је наша вјечна обавеза да изнова исказујемо поштовање и захвалност страдалим Станимиру Душанићу, Јанку Марићу, Милану Иванићу, Ђурађу Радишковићу, Пери Пећићу, Ристи Марићу, Драгану Савићу, Ненаду Савићу, Драгољубу Пећићу, Бори Марићу, Брани Васићу, Бојану Продићу, Ђорђу Симићу, Милану Трњанцу, Милану Пећићу и Горану Васићу, као и њиховим породицама, поручено је приликом парастоса.

Пошту страдалим одали су чланови њихових породица, а вијенце у знак сјећања положили су замјеник градоначелника Синиша Јефтић, предсједник Скупштине града Бојан Радановић, делегација Градске борачке организације, те представници политичких партија СНСД, СДС, СП, Уједињене Српске и Народног фронта.

Мјештанин и члан Градске борачке организације Чедо Пећић истакао је задовољство што бројни Појежани, али и представници јавног и политичког живота Дервенте, памте и одају пошту херојима који су из овог села положили своје животе на браник отаџбине.

– Наша је вјечна обавеза да се сјећамо наших јунака и сваке године да се њиховим сјенима поклонимо на овом спомен – обиљежју – казао је Пећић.

Прије помена страдалим молитвом у храму Светог Великомученика Цара Лазара обиљежена је и крсна слава села.

Related posts

Бројни садржаји
промовисаће добра дјела

Derventski List

Просјечна плата у марту износила 1.091 КМ

admin

Уз фудбал и дружење оживјели некадашњу традицију

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još