Друштво

„Ткање“ нота на клавиру
дио свакодневице

Анђела Орландо музику је завољела још као дјевојчица, уз своје прве балетске кораке, а своју праву љубав према клавиру његовала је предано дајући јој крила сваком новом савладаном композицијом, наступом, наградом.

Све то је ову ученицу Музичке школе Основне школе „Никола Тесла“ крунисало титулом ученице генерације, а осим талента који свакодневно развија, краси је и скромност.

– Када је моја сестра почела да свира виолину и ја сам жељела да започнем свирати неки инструмент, и изабрала сам клавир. Чим сам почела да свирам купили смо један већи електрични клавир и уз часове у школи и код куће редовно сам вјежбала. Сваким даном сам напредовала и кренули су наступи и освајање награда – испричала је Орландо која је била и одличан ученик у редовној настави у Основној школи „19. април“.  

Под окриљем Музичке школе успјела је да освоји награде на бројним градским, регионалним, републичким и интернационалним такмичењима, а у томе су јој велика подршка биле њене наставнице.

– Моја прва наставница је била Маја Ђокић и она је највише заслужна за моје успјехе, а наставница са којом сам радила у посљедње двије године Драгана Латиновић омогућила ми је да напредујем – додала је ова ученица којој су наступи у њеном граду увијек изазовни.

– Наступи на концертима у нашем граду су увијек праћени тремом, али то је она здрава трема која прође када се концерт заврши. Сасвим је другачије када учествујем на неком такмичењу – рекла је Орландо која школовање наставља у гимназији друштвено – језичког смјера.

– Одлучила сама да се посветим обавезама у средњој школи, а када пожелим озбиљније да се вратим свирању клавира и такмичењима, увијек то могу. Код куће ћу и даље редовно вјежбати – истакла је она.

Све што је до сада постигла, како је нагласила, дугује сестри, баки и дједу који су јој највећа подршка и вјетар у леђа.

Награде

Анђела Орландо у свом досадашњем музичком стажу има поприличан број награда, а неке од њих су и са интернационалних такмичења.

Признања на њено име стигла су са музичких смотри из разних дијелова Републике Српске и БиХ, али и Италије, Шпаније и Индије.

Related posts

„МАРА И ДЕРВЕНТСКЕ ЛОЛЕ“ РАСПЈЕВАЛИ КОРИСНИКЕ „ЗЛАТНОГ ЛУГА“

admin

Излети употпунили пензионерске дане

admin

ЛОВЦИ „МОТАЈИЦЕ“ ИЗБОРИЛИ НАСТУП У КУПУ РС

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još