Друштво

Традиционално покладно
дружење чува обичаје

Традиционално покладно дружење уочи почетка ускршњег поста, које је и својеврсни карневал као вид очувања обичаја, одржано је вечерас у Дому Хрватског културног друштва „Напредак“ окупивши велики број посјетилаца.

У добром расположењу и уз музичку пратњу Ивице Ереша и бенда „Стил“, те звуке виолине Анте Марића и шаргије Луке Павића присутни су се добро забавили.

– Имамо традицију да организујемо окупљање, да се људи опусте, запјевају, заплешу и да се друже, а сутра је већ Чиста сриједа и почиње пост. Припремили смо стотињак мјеста и сва су била попуњена. Сви су увијек добродошли, наравно, али се највише окупи наших суграђана из града и околних села – рекао је предсједник „Напретка“ Мирко Филиповић.

Манифестацији је присуствовао и генерални конзул Хрватске у Бањалуци Зоран Пиличић, директор Републичког секретаријата за расељена лица и миграције Давор Чордаш, бивши потпредсједник Републике Српске Јосип Јерковић, одборници у Скупштини града, те бројни други гости.

Related posts

Здравствене картице преузело више од 1.250 Дервенћана

admin

Храму у Оштрој Луци
450 књига из Дервенте

Derventski List

Пријаве за припремни програм до краја мјесеца

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još