ИЗДВОЈЕНОНовости

„ТРОЛОВЦИ“ УПИЈАЛИ ЗНАЊЕ ИЗ РОБОТИКЕ И БИОЛОГИЈЕ (ФОТО)

У Дјечијем обданишту „Трол“ данас је почело обиљежавање Дјечије недјеље, а првог дана у посјети малишанима били су ученици СШЦ „Михајло Пупин“, а својим предавањем одушевили су малишане.

Директор вртића Гордана Симић истакла је да се у „Тролу“ редовно организују забавне и едукативне активности за малишане и њихове породице, те да има хуманитарни карактер јер се сваке године прикупљају пакети за породице слабијег материјалног стања.

– Ове године Дјечија недјеља обиљежава се под слоганом „Моја седмица, моја година“ и траје од 7. до 13. октобра. Сваке године мијењамо активности како би дјеци било занимљиво, али оно чему се увијек обрадују је дружење са декама и бакама које им донесу колаче и уз то иде спортско такмичење. Породични музички матине је нешто што се увијек покаже веома добро, а уједно је изненађење и за дјецу и за родитеље уз музичка такмичења, тако да ћемо практиковати ту врсту дружења – истакла је Симићева додајући да су се дјеца данас упознала са роботиком и биологијом и то на српском и енглеском, након чега је услиједило дружење уз музику.

– Данас су ту ученици трећег и четвртог разреда гимназије, те четвртог разреда мехатронике, који су говорили о људском тијелу, органима и основним функцијама органа на српском и енглеском језику, уз шта су припремили и пјесмицу како би дјеца брже усвојила знање. Ученици четвртог разреда техничара мехатронике распоређени у четири групе представили су дјеци по један електронички систем како би им из те области приказали најједноставније и најзанимљивије ствари – казали су из СШЦ „Михајло Пупин“.

Обиљежавање Дјечије недјеље биће настављено сутра одласком у Црнчу и то средње васпитно-образовне групе, чије су тете Жељка и Сања покренуле хуманитарну акцију за Милоша Давидовића, којем ће том приликом уручити прикупљени новац и поклоне.

– У ту акцију наших васпитача укључили су се родитељи и особље вртића, а желимо да дјеца осјете радост даривања па ћемо лично то однијети. Мали Милош је изразио жељу да га посјетимо код куће па смо то и организовали, а дјеци ће свакако бити забавна и вожња аутобусом – додала је Симићева.

Сриједа је, као и претходних година, резервисана за дружење са бакама и декама, који ће се окушати и у спортским такмичењима које су осмислили тренери из школице спорта, а четвртак је предвиђен за дружење са родитељима уз музику и плес. Активности у оквиру Дјечије недјеље биће завршене у петак, када ће представницима Црвеног крста бити уручена помоћ која је прикупљена током ове хуманитарне седмице, а путем посредника хигијенска средства ће бити уручена у Бањалуку, удружењу дјеце обољеле од карцинома „Искра“.

Related posts

ВЛАДА ПРЕУЗИМА СВЕ ТРОШКОВЕ ПОРОДИЉСКОГ БОЛОВАЊА

admin

Пронашли смо пут да наставимо развој Дервенте

admin

У РС сутра нерадни дан, неће радити школе и вртићи

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još