ИЗДВОЈЕНОНовости

Славећи сваки нови живот
Дервента слави и будућност

Дјечија граја и родитељски осмијеси уљепшали су крај године у Дервенти на трећем овогодишњем пријему приређеном у част 52 бебе рођене у посљедњем кварталу, а које је град даривао са по 500 марака.

На овом традиционалном пријему, који је и показатељ брижне пронаталитетне политике локалне управе, истакнуто је да је Дервента у 2023. години постала богатија за 198 дјеце за које је из градске касе издвојено укупно 99.000 КМ.

Да је овај симболичан гест веома значајан за најмлађег члана породице Ивановић истакла је мајка Анђелка.

– Тромјесечни Михаило је прва беба у породици и за сада се добро сналазимо. Подршка града нам заиста много значи, посебно јер је Михаило на свијет стигао захваљујући вантјелесној оплодњи. У том поступку нас је град подржао, на чему смо, такође, захвални – казала је Ивановићева.

Мајка три дјевојчице и једног дјечака Мирјана Широњић похвалила је гест локалне управе.

– Имамо три дјевојчице, од шест, пет и три године и сада смо благословени дјечаком који је рођен у новембру. Ова помоћ нам много значи. Што се тиче свакодневице са четворо дјеце, некад буде напорно, али дјеца су послушна тако да немамо проблема. Супруг ради, али наравно помаже око дјеце и у свакодневним пословима – рекла је Широњићева, а и Тара Станојевић додала је да помоћ града добро дође сваком родитељу.

– Имам и једногодишњака, а Марија, која је стара два мјесеца, ми је друго дијете. Помажу ми баке, тетке и наравно муж – казала је Станојевићева.  

Да је брига о породици и најмлађим суграђанима, као о будућности Републике Српске, један од приоритета рада Градске управе поручио је градоначелник Милорад Симић.

– Трећи пут у току ове године имамо прилику да угостимо и дарујемо мајке које су родиле своје прво, друго и свако наредно дијете са по 500 марака, што је посебна радост поред других пријема поводом успјеха и радости које нам служе на понос. Ми са родитељима, првенствено мајкама и очевима, али и бакама и декама које угостимо, подијелимо радост због принова и благослова и искажемо бригу и љубав на један симболичан начин – рекао је Симић подсјетивши да је у 2023. години Дервента постала богатија за 198 дјеце.

– Ја бих волио да је беба далеко више и да се овим поводом састајемо пет пута годишње, али и да угостимо све Дервенћане гдје год живјели – казао је градоначелник пожеливши родитељима и њиховим бебама добро здравље и срећу.

Данашњи пријем окупио је 52 мајке од којих је 19 родило прво дијете, 14 друго, а треће дијете на свијет је донијело 12 мајки. Рођење четвртог дјетета уљепшало је пет породица, а двије мајке су родиле пето дијете.

Related posts

НАЈМЛАЂИ ДЕРВЕНЋАНИ ОСМИЈЕСИМА ОБОЈИЛИ ГРАД

admin

ПОТПИСАНИ УГОВОРИ СА СТИПЕНДИСТИМА

admin

Слиједи иницијатива за
прекатегоризацију постојећих путева

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još