Друштво

Уз дипломе крећу новим животним стазама

Средњошколски центар „Михајло Пупин“ данас је свечаном додјелом диплома испратио генерацију од 90 матураната, а њих 11 заслужило је дипломе „Вук Стефановић Караџић“, а док је троје остварило запажене резултате на такмичењима.

Свечано уручење диплома матурантима први пут је уприличено у Центру за културу, а директорица школе Гордана Асентић истакла је да један овакав свечан чин и заслужује пригодну свечаност којој су присуствовали и матуранти и родитељи.

– Завршетком средње школе и добијањем допломе дјеца постају зрели људи и крећу у мови живот. Неки од њих ће на посао, већина ће наставити школовање, али средњошколска диплома је ипак улазница за живот.Увјерени смо да ће ова генерација бити генерација научника, професора, љекара… – рекла је Асентићева додавши да су додјелом диплома затворене посљедње странице средњошколског образовања дојучерашњих матураната.

Ученица генерације за четворогодишња занимања је Сузана Тешендић, док је у трогодишњим занимањима том титулом крунисан Дејан Аџић. Ова генерација матураната изњедрила је и 11 ђака који су током средњег образовања заслужили све петице и тако постали власници дипломе „Вук Караџић“. Титулом „вуковца“ окитили су се гимназијалци Адријан Ђурђевић, Маријана Зарић, Жељана Биљановић, Сузана Тешендић, Николина Чолић и Наталија Малешевић, као и техничари информационих технологија Игор Лукић, Марко Лазић, Свјетлана Тодорић, Марија Попара и Жељка Балабан. Њима су уручени симболични поклони, а троје од њих остварило је и запажене резултате на регионалном такмичењу.

Да је додјела диплома посебан тренутак у њиховим животима потврдиле су Рада Кнежевић и Катарина Ћелић.

– Школовала сам се за техничара мехатронике и осјећам се поносном и срећном јер сам средњу школу завршила одличним успјехом. Вјероватно нећу наставити образовање на факултету, тако да сада планирам да се запослим – рекла је Кнежевићева, док је Ћелићева знање брусила у гимназији.

– Веома сам узбуђена и срећна јер сам завршила средњу школу. Уложила сам много труда и драго ми је  што сам успјела да испуним своје изазове -каже Ћелићева пред којом је завршетак средње музичке школе.

– Једну годину ћу паузирати док не завршим музичку, а послије тога желим да наставим школовање на Академији умјетности – додала је она.

Related posts

Припреме за Вашар у пуном јеку

admin

СПУСТОМ ЧАМЦИМА ИСТРАЖУЈУ ТАЈНЕ УКРИНЕ

admin

АМБАРИ СЕ ПУНЕ КВАЛИТЕТНИМ КУКУРУЗОМ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još