Спорт

УЗ МОТИВАЦИЈУ НЕМА ПРЕПРЕКЕ ЗА ТРЕНИРАЊЕ

Иако је рад спортским колективима, фитнес центрима и теретанама забрањен како би се избјегло ширење корона вируса, тренери и спортисти захваљујући интернету и друштвеним мрежама настоје да одржавају контакте и форму.

Тренери савјетују оне који већ редовно тренирају у вези самосталних кућних тренинга и исхране, али и мотивишу оне који нису стекли навику тренирања да почну да стичу форму и да је одржавају.

Тренутна ситуација има велики утицај на играче Кошаркашког клуба „Дервента“, који се према ријечима једног од тренера Николе Нединића прилагођавају тренинзима код куће уз инструкције тренера.

– Због ове ситуације, покушавамо да одржимо форму колико је то могуће. Већином се тренира код куће, али неко оде и на трчање или вози бицикл. Са члановима смо у свакодневном контакту. Јовица Бардак тренира пионире и мини – баскет, док ја водим селекције сениора, јуниора и кадета, те смо донекле тако и подијељени за комуникацију с њима. Путем друштвених мрежа играчима шаљемо снимке тренинга или им напишемо инструкције шта да раде у току седмице – рекао је Нединић похваливши чланове клуба који су прихватили нови начин тренирања и брзо се прилагодили ситуацији.

За разлику од Кошаркашког клуба у Теквондо клубу „Дервента“ кажу да за сада немају тренинге са својим члановима.

– Све спортске активности и тренинге смо отказали по добијању наредбе Владе РС и Министарства породице, омладине и спорта. Активности које би укључивале тренинге на неки други начин нисмо организовали усљед недостатка услова за њихово обављање – казао је тренера Горан Теофиловић.

Персонални тренер Зорана Макивић настоји да одржава тренинге на даљину.

– Моја дужност персоналног тренера јесте да изаберем вјежбе у складу са клијентовом могућностима, обим и интензитет вјежбања, као и посвећивање пажње техникама извођења и њиховим варијацијама. Све је то много теже на даљину. Ипак, у ситуацији која је задесила цијели свијет, када нам је ограничен простор за тренирање и кретање, трудим се да свакодневно на друштвеним мрежама подсјећам људе да могу бити активни у своја четири зида или у природи гдје су довољно изоловани од других људи и могућих заражених мјеста. Са својим чланицама сам редовно у контакту, шаљем им тренинге и савјете о исхрани, али и онима који се јаве да питају за савјет, радо одговарам и помажем – каже Макивићева која знање за интернационалног фитнес инструктора стиче на академији Flexyfit Sports у Грацу.

Она додаје да је важно напоменути да било који вид физичке активности подстиче хормон среће и нормалну функцију органа, те је од велике важности у овим ситуацијама да се сви колективно освијестимо и почнемо водити рачуна о свом здрављу.

Related posts

Ђаци ОШ „Никола Тесла“ други
на регионалном такмичењу

Derventski List

„ТЕКСТИЛАЦ“ СУТРА ДОЧЕКУЈЕ „СУТЈЕСКУ“

admin

УСПЈЕШНА СЕЗОНА ЗА „МИРОН МОТО“ КЛУБ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još