ДруштвоИЗДВОЈЕНО

Уз осмијехе и у свечаним издањима ка новим изазовима

Свечана одијела и осмијеси на лицима 99 матураната Основне школе „Никола Тесла“ украсили су вечерас град, а ова генерација дервентских матураната прославу матурске вечери започела је дефилеом улицама уз аплаузе великог броја окупљених грађана.

Укупно пет одјељења ученика закорачило је у сљедећу етапу школовања, а како су истакле ученица генерације ове школе Маја Поповић и ученица генерације Музичке школе Дора Сибинчић, цијели период који остављају иза себе остаће им у лијепом сјећању.
– Лијепе успомене, пријатељства, наравно, и наставници, као и излети остаће нам у лијепом сјећању. Заиста нам је драго и супер се осјећамо, јер можемо да прославимо матуру – казале су ученице.
Директор ОШ „Никола Тесла“ Љубиша Ђурић казао је да послије двије године које је обиљежио изостанак матура, ова школа поново представљс генерацију матураната.
– Ради се о веома успјешној генерацији, ученицима који су на многим такмичењима и на нивоу града, регије и републике  освајали престижне награде. Ја им желим сву срећу у будућем школовању и животу, а наравно поред ученика којима честитам матурско вече, желим да нагласим труд и њихових разредника, предметних наставника и родитеља који су сви заједно радили на томе да их изведу на прави пут у протеклих девет година – рекао је Ђурић.
Матурско вече вечерас обиљежавају четири одјељења централне школе, њих 90, и једно одјељење подручне школе из Сочанице које броји девет матураната.

Related posts

Додик данас у Дервенти

admin

Кадети укрстили рибарске технике

admin

Почиње уградња видео – надзора, нови изглед за путеве и паркинг код школе

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još