ИЗДВОЈЕНОНовости

Медаље заслуга за народ израз
поштовања према страдалим

Предсједник Републике Српске Милорад Додик уручио је данас у Палати Републике постухумна одликовања породицама погинулих бораца Бранка Бркића и Мирка Ћећеза из Дервенте.

Медаље заслуга за народ предсједник постхумно додјељује поводом Видовдана, крсне славе Војске Републике Српске, а за заслуге стечене у борби против непријатеља, као и за допринос у стварању, одбрани и ослобођењу Републике Српске.

– Породицама Бркић и Ћећез изражавамо најдубље поштовање због жртава које су поднијеле током Одбрамбено – отаџибнског рата и њиховог огромног доприноса за стварање и очување Републике Српске. Ова одликовања су мали и симбилични начини да им се друштво барем мало одужи – истакли су из Градске борачке организације.

Додик је приликом уручења одликовања рекао да страдали борци нису и неће бити заборављени, истичући да их се Српска сјећа указајући им дужну пажњу.

– Важно је да наставимо оно што су они радили – борбу за Српску. Животи које су дали нису узалуд. Ускоро ћемо обиљежити Дан Републике и то је оно што Српска заслужује. Много је удараца на Српску да она изгуби значај, али наша борба за њен опстанак није лакша него у оружаном дијелу рата. Ми смо у сталној борби за Српску која данас, упркос свему, добро стоји и не попушта памтећи оне који су за њу дали највредније – живот. Живот би овдје био бесмислен ако нема Српске и ако она не би била видљива – нагласио је Додик.

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Frtrs.vijesti%2Fposts%2Fpfbid0TjbtcJpymYfYCRpCnEMG3Ay674tB18tjhN2FQyrUucrRsDFd85PwS7ih1Z55eXdpl&show_text=true&width=500 Он је рекао да Српска жели унаприједити права борачке популације за шта улаже знатна средства у сарадњи са борачким организацијама.

– Република Српска је смислена и није изгубљена. Нећемо дозволити да од ње направе празну љуштуру. То се неће десити. Ово је трен у коме се рјешава и питање имовине Српске коју ћемо сачувати без обзира на статове странаца и политичког Сарајева – поручио је Додик у обраћању.

Предсједник Српске је додао се неће дозволити обесмишљавање Српске у оквиру БиХ, која је Србима морање.

– Жалимо за пропуштеним приликама да будемо слободна и независна држава. У том смислу предлажем да живимо једни крај других након свега што се десило и о томе треба јавно говорити без обзира на ставове странаца – навео је Додик додавши да Српска јасно говори шта хоће, а то је да неће да буде са онима који желе унитарну БиХ.

– Ако нема Српске, неће бити ни Срба на овим просторима – рекао је Додик.

Предсједник је нагласио да је Српска трајна категорија која ће издржати све притиске захваљујући народу и свом вођству.

– А погинулим борцима нека је слава. Ми овдје морамо да бранимо позицију Српске, ВРС и њених најбољих синова. Живјели Српска и Србија – поручио је Додик.

Церемонији додјеле одликовања присуствали су министри у Влади Српске, представници организација проистеклих из одбрамбено-отаџбинског рата, чланови породица постхумно одликованих бораца, званице из јавног, политичког и друштвеног живота Српске.

Related posts

Расписан конкурс за додјелу стипендија

admin

У току пријаве старијих особа за вакцинацију

admin

Корона, за сада, не пали аларм у школама

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još