Друштво

Уз фудбал и дружење оживјели некадашњу традицију

Мјештани дијела Доње Лупљанице окупили су се на празник Светог пророка Илије на некадашњем сеоском игралишту. Уз незаобилазну фудбалску утакмицу, која је одиграна у условима и према правилима „као некад“, окупљени су се присјетили прошлих времена и дружења која су била уобичајена и редовна.

– Ово је било прво, а требало би постати традиционално, окупљање мјештана дијела Доње Лупљанице на Светог Илију. На том терену, односно сеоском игралишту, играо се фудбал сваки дан и ми смо хтјели да то оживимо. Тај терен смо назвали Биљино поље, због тога што је та њива власништво једне баке коју су сви од миља звали Биља. Вратили смо успомене, присјетили се бројних лијепих тренутака, дјетињства, а није изостало ни дружење уз чашицу. Наравно, све је то благословио наш свештеник, а наши посебни гости су били Игор Жунић, Давор Симић и Денис Пијетловић – рекао је организатор окупљања Станиша Микеревић.

Related posts

Срећан Бајрам!

admin

Зимница никад папренија

admin

Честитке и украси чекају да дамама измаме осмијех

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još