Друштво

Уна Теофиловић међу најбољим математичарима регије

Да Средњошколски центар „Михајло Пупин“ може да се похвали талентованим математичарима потврдило је протекло регионално такмичење из овог предмета на којем су двије ученице избориле високе пласмане, док су осталим учесницима такмичења из Дервенте уручене похвале.

Најбољи резултат из редова ове школе остварила је ученица трећег разреда гимназије рачунарско – информатичког смјера Уна Теофиловић која је своје име уписала на сам врх у својој конкуренцији, док је ученица четвртог разреда гимназије општег смјера Сузана Тешендић освојила треће мјесто.

Ученицима првог разреда гимназије Анастасији Столић и Луки Милинковићу, другог разреда гимназије Дражену Милојевићу и Борису Миоданићу, ученику трећег разреда гимназије Вуку Врањешу и ученику четвртог разреда смјера техничар мехатронике Душану Радановићу, уручене су похвале за пласман међу најбоље математичаре добојске регије. Професорима награђених ученика уручена су признања за успјешно менторство.

Протеклу седмицу у СШЦ „Михајло Пупин“ обиљежила су и школска такмичења на којима су ученици показали завидна знања.

На такмичењу из  математике прво мјесто међу школским другарима заузела је ученица првог разреда Анастасија Столић, док је други био Лука Милинковић. И ученици других разреда су одмјерили снаге, те је прво мјесто припало Стефану Милојевићу, а друго Борису Миоданићу, док је међу ученицима трећег разреда бриљирала Уна Теофиловић, а на друго мјесто се пласирао Вук Врањеш. Међу ученицима четвртог разреда, из математике су прво мјесто подијелили Сузана Тешендић и Душан Радановић, док је Адријан Ђурђевић заслужио друго мјесто.

Ђаци ове школе такмичили су се из физике, а прво мјесто међу првим разредима подијелили су Анастасија Столић, Лука Милинковић и Сергеј Радановић, док се на друго мјесто пласирао Слободан Јамеџија, а међу ученицима другог разреда најбољи је био Стефан Милојевић док су Евита Бојковац и Борис Миоданић подијелили друго мјесто. Међу ђацима трећег разреда Уна Теофиловић и Вук Врањеш подијелили су пласман на првом мјесту, а Ивана Станић је забиљежила успјех као другопласирана, а Адријан Ђурђевић је био најбољи међу ученицима четвртог разреда, док га је на табели на другом мјесту пратила Маријана Зарић.

СШЦ „Михајло Пупин“ може да се похвали и одржаним такмичењем из информатике, на којем се на прво мјесто пласирао Вук Врањеш, док је Уна Теофиловић заслужила пласман на друго мјесто, а ова школа ће сљедеће суботе бити домаћин регионалног такмичења из овог предмета.

Ученици су на нивоу школе одмјерили своја знања и из српског језика, а прво мјесто је заслужила Евита Бојковац, док се другим мјестом може похвалити Борис Миоданић, а високим пласманом може да се похвали и Ерна Мехметовић, првопласирана на такмичењу у рецитовању, док је друго мјесто заузела Теодора Ружић.

Демократија

Ученици СШЦ „Михајло Пупин“ такмичили су се из предмета демократија и људска права, које се реализује у оквиру пројекта „Ја грађанин“, а побједу је однијело одјељење IV-а гимназије општег смјера.

Related posts

Даривање крви
хуманост без граница

Derventski List

НАКОН ПОЛА ВИЈЕКА У ШКОЛСКИМ КЛУПАМА

admin

НАЈМЛАЂИ „БОСИЉКОВИЋИ“ ДИО ХУМАНИТАРНИХ АКЦИЈА

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još