ДруштвоИЗДВОЈЕНО

Ученик вратио изгубљену торбу са накитом

Никола Пејић (16) из Дервенте направио је потез који заслужује сваку похвалу, нарочито ако имамо у виду вријеме у којем живимо.

Овај младић је пронашао на улици торбу у којој био новчаник с документима, али и врећице са накитом. Никола се, како је рекао за Аваз, није ни тренутак размишљао, већ је одмах торбу однио у полицију.

– Назвао сам полицију, а они су ми рекли да  торбу донесем у станицу, што сам и урадио. Нисам знао шта има још у торбици. Полицајац је почео да вади из торбице новчаник са документима и извадио врећице злата и другог накита – каже Пејић.

У Полицијској станици се задржао док је стигао власник изгубљене торбе.

– Дошао је човјек који је изгубио торбу и захвалио се на томе шта сам учинио. Наградио ме и новчано, а полицајци су рекли „свака част момак“ – додаје Пејић.

Ученик је Средњошколског центра „Михајло Пупин“ у Дервенти, занимање мехатроника.

Како сазнаје Аваз власник изгубљене торбице је Рудолф Дака из Дервенте, који је власник радње „Златара Дака“.

– Када сам примјетио да торбице нема почели смо да је тражимо око радње и у близини. Након тога позвали су ме из полиције да дођем. Тамо сам упознао Николу. Веома лијеп гест од њега, захваљивао сам му се до неба, пријатно ме изненадио. Све је било у торби –  истакао је Дака.

http://www.nezavisne.com

Related posts

ИЗА ДЕРВЕНТЕ УСПЈЕШНА ГОДИНА

admin

По 150 КМ за близанце рођене у посљедњих годину

admin

Због неодговорности грађана букнуло више пожара

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još