Друштво

Ученицима приближена
стоматолошка струка

Стоматолошку ординацију “др Беатовић“ данас су посјетили ученици основних школа „Никола Тесла“ и „19. април“ поводом обиљежавања 20. марта, Свјетског дана оралног здравља, гдје им је указана важност адекватне бриге о оралном здрављу и његовом значају у очувању општег здравља, али и промовисања занимања у области стоматологије.
Др Бранислав Грабовац истакао је да је о оралном здрављу потребно више говорити како би се подигла свијест о његовој важности.

– Овим акцијама ми покушавамо да подигнемо свијест међу грађанима да се боље поведе рачуна о оралном здрављу, да су важни чешћи контролни прегледи и превентивне мјере које ће спријечити настанак проблема. Мислим да постижемо одређене резултате, али треба више времена и улагања у све. Народ је некако оптерећен са другим проблемима и тек када осјете бол онда реагују – појаснио је др Грабовац наводећи да је група ученика која је посјетила ординацију заинтересована а даље школовање у медицинском смјеру.
-Они завршавају девети разред и на неком су раскршћу одлуке у ком правцу ће ићи њихово школовање. Разноразних је школа данас у понуди, а ми тежимо да промовишемо нашу струку да се ствара што више кадра и самим тим биће бољи квалитет пружања услуга. Тражимо раднике, потребни су, а и услови рада су добри – рекао је др Грабовац.
Замјеник директора Основне школе „Никола Тесла“ Славен Шмуља казао је да је стоматолошку амбуланту „ Др Беатовић“ посјетило 20 ученика деветог разреда, којима је детаљније појашњен значај правилне бриге о оралном здрављу, али и могућности за школовања,
Ученици Бранка Латиновић и Манојло Тепић поручили су да редовно одржавају зубе и посјећује зубара и да су данас током посјете стоматолошкој ординацији сазнали много информација о оралном здрављу.

Related posts

Дијелови града и неколико
села данас и сутра без струје

Derventski List

ЧЛАНОВИ „КЕСТЕНА“ УГОСТИЛИ КОЛЕГЕ ИЗ СРПЦА И БРОДА

admin

Данас Лазарева субота

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još