Друштво

Ученици поносно показали
музичке таленте

Годишњи концерт ученика Музичке школе која дјелује при Основној школи „Никола Тесла“ био је вечерас прилика да око 60 младих музичара покаже своје таленте и вјештине на музичким инструментима.
Професорица Милијана Жунић казала је да су у програму учествовали најбољи ученици и то наступом у хору и на клавиру, гитари и хармоници.
-Имали смо 45 тачака, а поред инструмената ученици припремног разреда и велики хор извели су по двије хорске пјесме. Имали смо и наступ клавирског дуа и триа, а сви ученици су показали шта су вјежбали и научили, а по броју изведених тачака види се да су били јако вриједни – казала је Жунићева додавши да музичка школа броји 140 ученика.
Ања Сибинчић ученица четвртог разреда Музичке школе, која је освојила прву награду на републичком такмичењу, представила је своје умијеће за клавиром, казавши да јој је веома драго када наступа пред својом породицом и другарима. Публика у препуној сали Центра за културу уживала је и у наступу Марие Пејчиновић која је освојила прва мјесто на интернационалном и републичком такмичењу.
Концерту је присуствовало руководство школе, наставници, родитељи ученика и бројни суградјани.

Related posts

СКУД „Дервента“ припрема годишњи концерт

admin

Школа шаргије открива
тајне изворне музике

Derventski List

Стручном литературом унаприједити предшколско васпитање

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još

Које теме бисте вољели да буду заступљеније у Дервентском листу:

Хвала што сте гласали!