ИЗДВОЈЕНОНовости

У залихе се слило
36 литара крви

Укупно 142 добровољнa даваоца крви одазвала су се данашњој првој овогодишњој акцији даривања крви, а од њих 102 прикупљено је 36 литара крви.

Акцију прикупљања драгоцјене течности организовао је дервентски Црвени крст уз подршку Завода за трансфузијску медицину Републике Српске из добојске службе.

Секретар Градске организације Црвеног крста Радислав Кујунџић казао је да се ради о редовној акцији.

– Одазвали су се редовни даваоци, ученици средњих школа, припадници Оружаних снага БиХ – рекао је Кујунџић додајући да током године буду организоване три акције даривања крви.

– Захвалност дугујемо локалној управи на финансијској подршци, посебно за акције добровољног даривања крви, као и све акције које локална управа прати према могућностима. Хвала свим учесницима данашње акције – каже Кујунџић.

Докторица Татјана Жигић из Завода за трансфузијску медицину из Добоја рекла је да је ријеч о веома успјешној акцији у организацији Црвеног крста, са којом се наставља успјешна сарадња и ове године.
Младен Гибаница из Доњег Детлака 59 пут је даровао крв, а каже да то чини ради свога здравља, због потребе и помоћи другима. Акција траје до 14 часова, а свим учесницима који се одазову биће уручени поклон пакети Црвеног крста.

Related posts

УРЕЂЕН КАНАЛ ВУКОВИЈА

admin

ПОКАЗНА ВЈЕЖБА БУДИ СВИЈЕСТ O САОБРАЋАЈУ

admin

ФУДБАЛ У ДЕРВЕНТИ ОКУПИО 800 МАЛИШАНА

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još