ИЗДВОЈЕНОНовости

У КОСТРЕШУ ВЈЕТАР ОТКРИО КУЋЕ

Олујно невријеме које је јуче у послијеподневним часовима погодило Дервенту у појединим насељима оштетило је куће, оборило стабла и нанијело штету воћњацима и баштама.

Мјештанина Костреша Саву Секулића синоћ је у дворишту породичне куће дочекао лим са комшијине куће.

– Стигао сам кући таман када се невријеме смирило, а комшије су већ биле стигле у моје двориште и склањали лим који је долетио са куће комшија који живе у Шведској. Вјетар је то носио и ударило је у моју кућу, види се гдје се десио удар. На много кућа у Кострешу оштећен је кров, цријеп је помјерен, а на једној кући вјетар је подигао четири главе рогова са крова – рекао је Секулић додавши да штету нису пријавили надлежнима, поучени ранијим искуствима када су уредно пријављивали оштећења, али им помоћ није стигла.

У получасовној олуји, вјетар је ломио стабла и кидао гране, а улицама је вода текла у потоцима, док поједини дијелови града неколико часова нису имали струје. Срећом, овога пута није било града, али су усјеви, а нарочито воће и поврће баште, оштећени.

Припадници Ватрогасне јединице имали су четири интервенције, а због пада дрвећа на саобраћајнице у Осојцима и Босанским Лужанима, саобраћај је на овим дионицама био накратко обустављен.

На подручју града вјетар је оборио неколико стабала и ограду на Партизановом игралишту. Благовременом интервенцијом ватрогасаца, оборена стабла су уклоњена.

Related posts

ОСОБЕ У КУЋНОЈ ИЗОЛАЦИЈИ ДА СЕ ПРИДРЖАВАЈУ МЈЕРА

admin

ЗАВРШЕН ПРВИ УПИСНИ РОК, СЛОБОДНО САМО ЈЕДНО МЈЕСТО

admin

За капитална улагања 1,5 милион КМ, нове цијене комуналних услуга

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još