Друштво

У музици пронашла
мотивацију и сигурну луку

Сара Дубајић, ученица генерације Музичке школе Основне школе „Никола Тесла“, овом титулом крунисала је своје музичко путовање започето под окриљем породичног дома.

Ова ученица испричала је да је музиком окружена од најранијег дјетињства, а образовањем је уоквирила своју љубав према нотама.

– Ово признање је огромна мотивација и потврда да моје залагање није остало непрепознато. Своје музичко путовање започела сам у породици и већ у основној пожељела сам да се упишем у Музичку школу. С обзиром да сам први пут закаснила са уписом, једва сам чекала идућу годину и прилику да у школи учим да свирам клавир – рекла је Дубајићева која је основну музичку сам завршила у класи професорице Валентине Шатаре коју види и као узора и пријатељицу.

–  Нисам очекивала да је могуће развити тако посебан однос са ментором, али она је разбила све моје предрасуде. Било јетешко долазити двапут дневно у школу, на редовну наставу и музичку и то четири пута седмично, али наставница ме мотивисала, савјетовала и помогла како не би напустила све на чему сам до тад вриједно радила – казала је Дубајићева.

Ова ученица присјетила се и да су посебан „зачин“ њеном музичком образовању дала такмичења.

– Сјећам се да свог првог такмичења, било је у Добоју, и свирала сам са Стефани Станић. Тада смо освојиле прво мјесто и за сваки сљедећи пут када смо имале прилику да свирамо заједно имам само позитивна искуства. У лијепом сјећању остала су ми и „онлајн“ такмичења у вријеме пандемије, и то у Кини, Мексику и Дубаију, на којима сам освојила прва мјеста – рекла је Дубајићева која ће своје даље образовање наставити у Стручној и техничкој школи у занимању царински техничар.

– С обзиром да у Дервенти нема средње музичке школе, одлучила сам да упишем смјер царински техничар, али музика ће остати једна од мојих преокупација. Код куће имам клавир и сваког дана барем пола часа свирам, јер је то моја сигурна лука, кроз коју најбоље преносим емоције и осјећања и која ме опушта – додала је Дубајићева.

Интересовања

Сара Дубајић настоји да његује и интересовања према другим музичким инструментима, али спорту.

– Надам се да ћу током средње школе наставити да истражујем и друга интересовања, а прилике мислим да ће бити обзиром да Стручна и техничка школа нуде широку лепезу ваннаставних активности – казала је Дубајићева.

Related posts

Размјена уџбеника од сутра

admin

Научне тактике савезник родитељима у васпитању дјеце

admin

ДИМЊАЧАРИ У СУБОТУ ПАРАДИРАЈУ ГРАДОМ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još