ДруштвоИЗДВОЈЕНО

Предшколци закорачили
ка школским обавезама

Предшколска установа „Трол“ отворила је данас своја врата за око 80 малишана који ће сe током наредна три мјесеца сусрести са првим обавезама и новим другарима у програму припреме за полазак у школу.

Припремни програм организује Министарство просвјете и културе РС уз подршку града, а док су се малишани данас упознали са тетама, родитељи су могли да сазнају више о реализацији програма.

Директорица „Трола“ Гордана Симић подсјетила је да је овај програм бесплатан, те казала да ове године припремни програм у овој установи похађа око 80 малишана распоређених у три групе.

– Са групама ће радити три васпитача, а прва седмица програма је замишљена као адаптивна, током које ће дјеца боравити у вртићу од 16 до 18 часова, а касније, до 1. јуна, од 16 до 19 часова. Претходних година смо имали по четири групе, али ове године имамо више будућих школараца у редовном програму, тако да ће на јесен по прве школске лекције из наше установе отићи укупно око 170 малишана – објаснила је Симићева додавши да су и ове године малишанима понуђени специјализовани развојни програми.

– Као и претходних година понудили смо дјеци да се укључе у програме „Растимо уз плес“ и „Мала школа спорта“ јер желимо да и та дјеца имају све активности које добијају и малишани у редовном боравку. Што се тиче програма „Растимо уз плес“ биће промовисан 1. јуна, када завшава и припремни програм – казала је Симићева.

Александра Миладиновић истакла је да је њен син Сергеј прилику да иде у припремни програм искористио и прошле године, с обзиром да је рођен крајем 2017. године, те је изразио жељу да и ове године упозна нове другаре.

– Сергеј је био и прошле године одушевљен тетама и другарима као и цијелим програмом. Још увијек памти другаре и није било дана да није хтио да иде, а са радошћу је учествовао и у завршној приредби. Примијетно је било да је доста научио, а оно што је најважније што је научио да лијепо комуницира са другом дјецом и да им се прилагођава – казала је Миладиновићева.

Припремни програм за будуће првачиће данас је почео и у основним школама „Ђорђо Панзаловић“ у Осињи и „Тодор Докић“ у Календеровцима, те Центру за дјецу и омладину са сметњама у развоју „Будућност“.

Related posts

Настава почиње 1. септембра, час ће трајати 45 минута

admin

Гордани Симић награда за најбољег директора

admin

ОБЈАВЉЕН КАЛЕНДАР УПИСА У СРЕДЊЕ ШКОЛЕ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još