ИЗДВОЈЕНОНовости

У НАРОДНОЈ СКУПШТИНИ ДАНАС О СТАТУСУ ГРАДА ДЕРВЕНТА

Народна скупштина Републике Српске разматраће на данашњој сједници Нацрт закона о граду Дервента.

Овај нацрт закона утврдила је Влада РС крајем августа, а њиме се уређује подручје, надлежности, органи и финансирање града. Тиме је позитивно одговорено на захтјев Дервенте да постане девети град у Српској.

Начелник општине Милорад Симић рекао је раније да је статус града само реалан исход процеса чији носиоци су становници Дервенте.

– Ми, грађани Дервенте, смо овај статус заслужили, јер смо од града који је био у рушевинама, са порушеним стамбеним јединицама и уништеном привредом, напредовали до мјеста у којем функционише више од 800 различитих субјеката који остварују приход, међу којима су озбиљни домаћи привредни субјекти и гдје је највећа концентрација страног капитала – рекао је начелник општине.

Шеф Клуба посланика СНСД-а у Народној скупштини РС Игор Жунић истакао је, такође раније, да у парламену очекује једногасну подршку за законске акте који ће Дервенти дати статус града.

– Дервента испуњава законом прописане услове за статус града, што је и темељ читавог поступка – казао је он.

Република Српска од прошле године има осам градова и 56 општина, од чега шест општина чине град Источно Сарајево. Посљедња општина која је постала град је Градишка.

Related posts

Тројица браће гаје љубав према шаргији и изворној пјесми

admin

ТРЕНИНЗИ У СПОРТСКИМ КОЛЕКТИВИМА ОД 18. МАЈА

admin

Пријаве за припремни програм до краја мјесеца

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još