Новости

Поштовање према Српској
осјетно на сваком кораку

Свјетски фестивал младих, који је од 1. до 6. марта у руском Сочију окупио око 20.000 младих, био је прилика за нова искуства и познанства које је искористило и 50 представника из Републике Српске, међу којима је била и Дервенћанка Маја Пјерановић.

Фестивал је делегате из 190 земаља свијета, а о његовом значају за заједништво свих младих, говори и чињеница да су сви делегати могли да буду дио око 800 организованих активности, а на самој завршници фестивала делегатима се обратио и предсједник Русије Владимир Путин.

– Сваког дана смо имали одређене активности и различита предавања из више области. Имали смо прилику да слушамо Емира Кустурицу, Милоша Биковића, Сергеја Лаврова, Марије Захарове и многе друге. Све то је оставило позитиван утисак на мене, али свакако бих да издвојим срдачност и гостопримство, као и савјете које нам је упутио предсједник Путин да  су праве вриједности које треба да његујемо традиција и поштовање – казала је Пјерановићева истакавши да се гостопримство и срдачност Руса осјећа на сваком кораку.

– Одушевило ме како мјештани, али и други делегати из Русије, срдачно реагују на Републику Српску, знају гдје се налази и настоје да покажу приврженост наших народа једних другима, као и добре односе које су његују предсједници Владимир Путин и Милорад Додик. Одушевљење је било још веће када смо наишли на Руса који је нам је отпјевао химну Републике Српске од почетка до краја – испричала је Пјерановићева којој је присуство овом фестивалу била прилика да створи контакте са младима из цијелог свијета.

Related posts

Градска каса за 2023. годину тешка 22.245.000 КМ

admin

Наредба о радном времену
за предстојеће празнике

Derventski List

Почело документовање страдања у Кострешу и на Чардаку

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još