Друштво

У сусрет Видовдану
уредили центар села

Припремајући се за прославу Видовдана, празника који се у Појезни прославља као крсна слава мјесне цркве, и традиционални турнир у малом фудбалу, мјештани овог села уредили су простор око школе и игралишта, споменика и дио пута кроз центар.

– Прије двије године смо почели да се путем друштвених мрежа „дружимо“ и договарамо, а потом и окупљамо. Резултат тога је добробит за наше село. До сада смо изградили трибине на нашем школском игралишту, уредили смо простор око игралишта и спремно чекамо наш традиционални видовдански турнир „Милош Евђенић Креле“ – рекао је један од активиста Драган Вукадиновић.

Самоорганизовање је наишло на разумијевање и у локалној управи, па није изостала подршка за изградњу трибина и набавку опреме за играоницу, столица за трибине и друге опреме

Програм

Прослављање Видовдана започеће молитвом у појежанској цркви, а биће и служен помен погинулим борцима, након чега слиједи традиционална славска трпеза.

Фудбалски турнир „Милош Евђенић Креле“, као неизоставни дио славља, биће одржан током два дана, на сам Видовдан и дан касније, а наградни фонд неће бити мањи од 5.000 КМ.

Related posts

Екскурзије и матурске забаве
печати на школовање

Derventski List

МАЈЦИ ТРОЈЕ ДЈЕЦЕ ПОТРЕБНА ПОМОЋ

admin

Велика Сочаница и
Дажница сутра без струје

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još