Друштво

Физиотерапија нови изазов

Жеља да прати своје снове одвела је ученицу генерације Основне школе „19 април“ Јелену Радановић у смјер физиотерапеутског техничара средње Медицинске школе у Бањалуци, а основна школа, из које ће понијети лијепе успомене и низове успјеха, како сама истиче, остаће јој у лијепом сјећању.

Поред низа петица у ђачкој књижици, Јелени су титулу ученице генерације донијели и бројни успјеси на такмичењима које је забиљежила у природним наукама.

– Основна школа је искуство препуно успомена и својеврсни почетак цијелог путовања на стази школовања, а сама титула ученика генерације за мене је велико признање, јер показује да су мој цјелокупни рад и труд примијећени и видљиви другима. Поред залагања у школи, од седмог разреда сам учествовала на такмичењима из математике и физике на којима сам се котирала на друго и треће мјесто – казала је ова ученица која је успјешна и у спортским водама.

– Већ шест година, тачније од трећег разреда, тренирам рукомет који је постао веома важан дио мог живота, а током тих година стекла сам доста пријатеља, путовала и учествовала на камповима, а о успјесима говоре бројне медаље и пехар – рекла је ова свестрана ученица додавши да је осам година била и члан СКУД-а „Дервента“.

Школовање ће наставити у бањалучкој Медицинској школи, смјер физиотерапеут.

– На почетку године, када још нисам знала шта да упишем, на приједлог оца почела сам да размишљам које опције би то звање могло да ми отвори и тек када сам схватила да је ријеч о широком спектру знања које ћу стећи одлука је „пала“ на средњу школу у Бањалуци – објаснила је Јелена захваливши се родитељима и наставницима који су јој пружали велику подршку без којих, како истиче, ниједан успјех не би био потпун.

Планови

Ова Дервенћанка објаснила је да с обзиром на знатижељу, али и љубав према читању, већ помало листа књиге којима ће да се посвети сљедеће школске године, као и да планира да настави да се бави рукометом и када се пресели у Бањалуку, те да јој је жеља да путује и посјети што више свјетских престоница.

Related posts

Истакнути и
похваљени успјеси ђака

Derventski List

БЕЗ СТРУЈЕ СУТРА ЛУГ, АГИЋИ И МИШКОВЦИ

admin

„Дјечију недјељу“
украсио и базар

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još